HDP: ‘Askıda ekmek’ Türkiye’nin yeni resmidir

HDP: ‘Askıda ekmek’ Türkiye’nin yeni resmidir
Yayınlama: 20.10.2020

Erkek şiddeti ve kadın cinayetlerine yönelik hiçbir önlem alınmadığına dikkat çeken Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, iktidarın kadın mücadelesini hedef almasına da tepki gösterdi. Buldan, “Bu ceberrut iktidarın en büyük korkusunun kadınlar olduğunu iyi biliyoruz” dedi. MHP’nin başlattığı askıda ekmek tartışmalarına da değinen Buldan, “‘Askıda ekmek’ Türkiye’nin yeni resmidir” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugünkü Meclis grup toplantısını parlamentodaki kadın milletvekilleriyle gerçekleştirdi. ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ maskelerinin takıldığı toplantının ana gündemini de kadın mücadelesi oluşturdu.

“Girdiğimiz seçimde ülke tarihinin en çok kadın milletvekilini ve kadın belediye eş başkanlarını çıkardık. Dünyada bir ilk olarak kadın parlamento grubunu kurduk. Değişmez denileni değiştirdik, yenilmez denileni yendik” diyen Buldan, “Bu iktidarın en büyük korkusu kadın mücadelesidir. Bu nedenle AKP- MHP erkek iktidarı kadın kazanımlarına özel olarak yönelmekteler” ifadelerini kullandı.

‘KADINLAR MEYDANLARI SİZE BIRAKMAYACAK’

Buldan, “AKP-MHP iktidarı; HDP’nin yükselişini, halkın iktidarını durdurabilir miyiz diye bütün güçlerini birleştiriyorlar. Bu yöntemi her defasında daha pervasız bir şekilde kullanıyorlar. Bu hayali onlar rüyalarında bile göremeyecekler. Yıllarca bu ülkede kan akmasın diye beyaz tülbentleriyle meydanlarda olan ve sürekli iktidara barış çağrısı yapan annelerimiz hukuksuzca gözaltına alındı Bu ceberrut iktidarın en büyük korkusunun kadınlar olduğunu iyi biliyoruz. Kadınlar, meydanları size asla bırakmayacaktır” diye konuştu.

FİNCANCI’YA DAYANIŞMA MESAJI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da hedef aldığı Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya dayanışma mesajını gönderen Buldan, şöyle dedi:

“Şebnem Korur Fincancı’ya yönelik iktidar ve ortağı tarafından geliştirilen saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bağımsız meslek örgütleri ve Şebnem Korur Fincancılar olduğu sürece bu iktidarın ürettiği tüm yalanlar bir bir suya düşmeye devam edecektir.”

ASKIDA EKMEK TARTIŞMASI: TÜRKİYE’NİN YENİ RESMİ

MHP’nin başlattığı ‘askıda ekmek’ kampanyasının Türkiye’nin içinde bulunduğu yoksulluğu gözler önüne serdiğini söyleyen Buldan, “Halka yok dedikleri kaynakları israfa ve şatafata, kayyımların yolsuzluklarına harcadıklarını biliyoruz. Kendileri bin odalı saraylarda yaşarken, halkı kuru ekmeğe muhtaç ettiler. ‘Askıda ekmek’ kampanyası yoksulluğun, açlığın, sefaletin, Türkiye’nin yeni resmidir” dedi.

Buldan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

– Sağlık Bakanlığı gerçek verileri halktan gizliyor. TÜİK, halkın nasıl bir sefalete sürüklendiğini halktan gizliyor. Yargı, işkenceyi, kadına karşı suçları bizden gizliyor. Birileri çıkıp ‘bunlar yalan’ dediğinde en iyi bildikleri silahı kullanıyorlar; ‘terörist’ ilan ediyorlar. Bütün bunlar onların saltanatını kurtarmaya yetmeyecek.

– Kadınlara bir kez daha çağrımızdır; ortak bir yol bulmak zorundayız. Ortak mücadele zeminleri yaratmak zorundayız. İnsan onuruna yakışır bir yaşamı tesis etmek hepimizin borcudur. Biz başaracağız, HDP başaracak, kadınlar başaracak.

Biz yalancıların mumunu ilk seçimde mutlaka ama mutlaka söndüreceğiz. Ülkenin adeta kadın mezarlığına dönüştüğü AKP iktidarı döneminde pandemi döneminde kadına yönelik suçlar katlanarak artmıştır. İktidar, İstanbul Sözleşmesi’ni hedef almaktadır. Bu sözleşme üzerinde birçok tartışma yapılmaktadır. Sözleşmeyi uygulamak yerine sözleşmenin kaldırılmasını tartıştırmak yeni cinayetlere ve şiddetlere kapı aralamaktır. Senin işin sözleşmeyi ortadan kaldırmak değil uygulamaktır. Bundan kaçamazsınız. İşlenen her bir kadın cinayetinin sorumlusu sizin iktidarınız olacaktır. İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayın.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.