HDP Batman İl Kadın meclisi: Her yerde olacağız

HDP Batman İl Kadın meclisi: Her yerde olacağız
Yayınlama: 09.06.2020

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Kadın Meclisi, kadın kazanımlarına dönük artan saldırılara karşı başlatılan bir aylık kampanya kapsamında, açıklama yaptı.

HDP’li kadınlar, Batman’da yaptıkları açıklamada, kayyımlara, istismara, kadına yönelik şiddete karşı mücadele halinde olacaklarının mesajını verdi. 

HDP Batman il binası önünde bir araya gelen kadınlar, üzerinde “İstismara, infaza, kayyıma karşı biz varız, kadın mücadelesi her yerde” mesajını verdi. Açıklama yapan HDP Batman il eş başkanı Fatma Ablay, AKP-MHP ittifakının, kayyımlar eliyle Kürt halkının seçme seçilme hakkını yok saydığını belirterek, halk iradesine darbe vurulduğunu söyledi. Son olarak 3 milletvekilinin vekilliğinin düşürüldüğünü hatırlatan Ablay, “Vekilliği düşürülen DTK Eşbaşkanı ve Hakkari milletvekilimiz Leyla Güven, yaşamını kadın ve Kürt halkının özgürlük mücadelesine adamış ve bu uğurda bedeller ödemiştir. Kadın mücadelesini hedefe koyan, başta kadınlar olmak üzere bütün kesimlere faşist iktidarlar, direnenlere saldırı geliştiriyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, kadınların, ezilen halkların öfkesini dindiremiyorlar” dedi.

 ‘HERYERDE OLACAĞIZ’

Açıklamayı okuyan Ablay, Türkiye ve dünyada kapitalizm krizi yaşanmaktadır. Kapitalizmin krizini aşmanın yolu olarak nefret söylemleri üreten,ırkçılığı örgütleyen, kadınların kazanılmış haklarına saldıran, işçi ve emekçilere daha fazla sömürü dayatan ırkçı-faşist, sağcı iktidarlar, Covid-19 pandemisi döneminde uyguladıkları politikalarla ne kadar kadın, halk ve toplum karşıtı olduklarını bir kez daha göstermişlerdir.
Pandeminin müsebbibi olan kapitalist sistemin yürütücüsü devletler, dünyanın tümünde pandemiyi fırsata çevirerek rejimleri daha fazla otoriterleştirme eğilimi göstermişlerdir. Süreci fırsata çeviren AKP/MHP ittifakı da,kayyımlar eliyle Kürt halkının seçme seçilme hakkını yok saymış; halk iradesine darbe vurmuş, Kürt halkının iradesini gasp etmekle kalmamış; diline, kültürüne saldırı gerçekleştirmiştir; eşbaşkanlık sistemimize saldırarak kadın kazanımlarımızı gasp etmeye çalışmıştır. Bunun son örneğini;halkın iradesine darbeyi yönetim biçimi haline getirerek 3 milletvekilinin, vekilliğini düşürerek göstermiştir. Vekilliği düşürülen DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven, yaşamını kadın ve Kürt halkının özgürlük mücadelesine adamış ve bu uğurda bedeller ödemiştir.
Kadın mücadelesini hedefe koyan, direnen, mücadele eden başta kadınlar olmak üzere bütün kesimlere saldıran, sindirmeye çalışan, halkın, kadınların seçtiği milletvekillerinin vekilliklerini düşüren faşist iktidarlar, salgın döneminde, sömürüyü artırırken, kadınların kazanılmış haklarına saldırırken, sokağa çıkanlara, direnenlere saldırı geliştiriyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, kadınların öfkesini, ezilen halkların öfkesini dindiremiyorlar, dindiremeyecekler.


Kazanımlarımıza yönelen bu saldırılar yeni değil. AKP-MHP faşist iktidarı döneminde de, önceki iktidarlar döneminde de kadın kazanımlarımıza saldırılar yaşandı. Fakat onların görmediği, görmek istemediği bir şey var ki, kadınlar gerek Türkiye ve Kürdistan’da, gerek Lübnan’da, gerek Fransa’da, ABD’de, dünyanın her yerinde, bu saldırılara karşı direnmeyi, sokakları terk etmemeyi düstur edinmiştir. Biz Kadınlar; mücadele mirasımızı, Rosalardan, Claralardan, Saralardan, Newyorklu dokuma işçisi kadınlardan, Gezi direnişinden, 8 Martlarda sokakları özgürleştiren kadınlardan aldık. Onların mücadele iradesini sürdürmekte kararlıyız.

Kadın kazanımlarımıza saldırı varsa bunun karşısında biz kadınların da direnişi ve mücadele kararlılığı vardır. İşte, tam da bu süreçte örgütlenen erkek egemenliği karşısında HDP Kadın Meclisi olarak, 1 ay sürecek “KADIN MÜCADELESİ HER YERDE” kampanyası başlatıyoruz.


HDP Kadın Meclisi olarak, başlattığımız kampanyamızın startını, bileşenlerimiz, eşbaşkanlarımız, eşsözcülerimiz, HDK ve DTK olarak “BİZ VARIZ, BURADAYIZ, KADIN MÜCADELESİ HER YERDE” diyerek başlatıyoruz. Evde, sokakta, mecliste, iş yerinde; kısaca yaşamın her alanında haklarımıza sahip çıkacağız.
Meclis’ten geçirilmek istenen istismar yasasına karşı, “İstismarın Affı Olmaz” diyeceğiz.
Siyasi tutsaklar için ölüm yasası anlamına gelen ancak çeteler, hırsızlar, kadın tacizcileri ve şiddet faillerini salıveren kadın düşmanı İnfaz Yasasına karşı sokakları terk etmeyeceğiz.
“Eşbaşkanlık Mor Çizgimizdir” diyerek kadın düşmanı kayyımların kentlerimizi erkekleştirmesine izin vermeyeceğiz.
Tüm bu saldırıların tek bir amacı vardı. Biz kadınları “biat ettirmek”, “makbul kadın” sıfatına bürünmemizi sağlamak. Faşist, erkek egemen iktidarların hedefi kadınları susturmak, dört duvar arasında sıkıştırmak, kadınların kazanılmış haklarına saldırarak gasp etmektir. Ancak unuttukları bir şey var ki, biz kadınlar, geçmişte olduğu gibi eşit, özgür bir yaşam için direnmeye ve mücadeleye etmeye daha kararlı ve güçlü devam edeceğiz.
HDP Kadın Meclisi olarak; HEP BİRLİKTE, kayyıma karşı, istismara karşı, infaz yasasına karşı, kadına yönelik şiddete karşı; Meclis’te, sokakta, mahallede, evde, meydanlarda, fabrikalarda, atölyelerde ve kentlerin her noktasında mücadele halinde eylem ve örgütlenme halinde olacağız.
Kadın Mücadelesi Her Yerde. Dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.