HDP Batman’da STK temsilcileriyle buluştu

HDP Batman’da STK temsilcileriyle buluştu
Yayınlama: 28.01.2023

HDP Batman’da sivil toplum örgütleri ile bir araya gelirken burada konuşan HDP Êlih Milletvekilli Necdet İpekyüz İmralı’da başlayan tecritin yaşamın her alınan yayıldığını belirterek, ilke ve değerlere sahip çıkarak mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü kente bulunan sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi. Atlıhan Otel de gerçekleştirilen buluşmaya HDP Batman Milletvekilli Necdet İpekyüz, görevden alınarak yerine kayyım atanan Elih Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Tevgera Jinên Azad (TJA) , Barış Anneleri Meclisi, HDP, DBP Parti Meclisi üyeleri ile İl Örgütleri ve kente bulunan sivil toplum örgütlerinin
temsilcileri katıldı.

ÖNERİ VE GÖRÜŞ

Burada konuşan HDP Batman Milletvekilli Necdet İpekyüz, katılım gösterenlere teşekkür ederek buluşmanın önemine değindi. İpekyüz, “İlk buluşmamızı Amed’de yaptı ve buna paralel olarak birçok yerde STK’lar ile bir araya geldik ve diğer yerlerde de buluşmalarımız devam edecek. Buradaki amacımız bir şeyleri deklare etmek değil sizlerin önerilerini ve görüşlerini dinlemektir. Gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim. Artık ne yaparsak yapalım seçim konuşulacak. Seçimlerle uğraşırken de bir yandan Kobane ve kapatma davalarıyla da uğraşıyoruz tüm bunların yanında birde hazinenin blokaj meselesi var. 2015 beri bize yönelik yapılan saldırılar var” diye konuştu.

TECRİT

İmralı da başlayan tecritin yaşamın her alanına yayıldığını kaydeden İpekyüz “İnsanlar nefes alamaz hale getiriliyor. Kayyum meselesini konuşacağız. Aday kim olacak, ittifaklar ne aşamada, Millet ittifakı ne diyor, Cumhur ittifakı ne diyor biz ve bileşenlerimiz var. Emek, özgürlük ittifakımızın ne yapacağı yanı sıra Kürdistani partileriyle nasıl bir ilişki yürüteceğiz. Biz bu halkla beraber, bu halkın temsilcileriyle beraber yolumuza devam etmek istiyoruz. Başta barış anneleri olmak üzere kadın örgütlerinin mücadelesi olmak üzere, basının mücadelesi olmak üzere hepimiz bir mücadele yürütmekteyiz. Bir birimizi eleştirelim, katkı sunalım, eksikliklerimizi bir birimize iletelim. Bizleri bugüne getiren değerler bizim onurumuzdur. Bitiremedikleri şeyler var, ilkelerimiz, değerlerimiz ve onurumuz. Başta Kürt meselesi olmak üzere daha demokratik ve eşit bir yaşam için var olan gücümüzle çalışacağız. Bize bu gücü veren demokratik kitle örgütleri ve halkımıza saygılarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan HDP Parti Meclisi Üyesi Raci Bilici ise sivil toplum örgütlerinin mücadeledeki önemine değinerek, yoğun saldırıların olduğu bu süreçte birlik ve dayanışmanın büyük kazanç getireceğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından buluşma basın kapalı bir şekilde devam etti.