HDP Eski Batman İl Eş Başkanı İkram İrgi Yeşil Sol Parti’den Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Batman İl Eş Başkanı İkram İrgi Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimler için milletvekilliği başvurusunda bulundu.

Milletvekilliği için başvuruda bulunan İrgi, “Partimin bana uygun gördüğü görevleri tüm samimiyetimle yapmaya çalıştım. Bu zor ve zahmetli süreçte Kürt halkının meşru hakları ve kazanımları başta olmak üzere diğer ezilen ve yok sayılan halklar ile emekçilerin, toplumun tüm değer ve kutsiyetlerini korumak adına demokratik zeminde mücadele vermek için, bu dönem nitelikli bir temsiliyetin gerek parlamentoda gerekse parlamento dışında “ben  varım” demesinin vaktidir. Başta Kürt halkı olmak üzere Anadolu ve Mezopotamya Halklarının temsili örgütü olarak kendini deklare eden ve öyle de olduğuna yürekten inandığım Yeşil Sol Partisi’nde Milletvekili olarak katacaklarımın olduğuna inandığımdan aday adayı oldum” dedi.

İKRAM İRGİ KİMDİR?

1980 Siirt’in Kurtalan ilçesinde dünyaya geldi. Evli ve altı çocuk babası. 2016 yılında yapılan HDP Batman il kongresinde İl Eş Başkanlığı görevine başladı. HDP Batman İl Eş Başkanlığını 2016 ile 2020 yılları arasında yürüttü. 2020 yılında kısa süreliğine Partisinin halklar ve inançlar komisyonunda yer aldı.