HDP Kars İl Örgütü’nden MHP’li başkana tepki

HDP Kars İl Örgütü’nden MHP’li başkana tepki
Yayınlama: 20.04.2020

HDP Kars İl Örgütü, MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel’in yerel basına yaptığı açıklamalarla HDP’nin hedef gösterilmesine tepki göstererek, yasal süreç başlattıklarını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Kars İl Örgütü, MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel’in yerel basına yaptığı açıklamalar ile Kars Belediye Eşbaşkanlarının, belediye çalışanlarının ve partilerinin hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

Adıgüzel, “1 yılı aşkın süredir HDP de bulunan Kars Belediyesi bugün tam bir terör yuvası olmuştur. Siz sanıyor musunuz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti suskundur. İnşallah en kısa zamanda yüce devletimizin çelik yumruğu siz hainlerin, teröristlerin ensesine inecektir” ifadelerini kullanmıştı.

‘MUSLUĞU KESİLDİĞİ İÇİN İFTİRA ATIYOR’

Açıklamaya tepki gösteren HDP Kars İl Örgütü, yapılan bu açıklamanın MHP’nin Kars’ta yaşadığı yenilgiyi hazmedememesinin sonucu olduğu belirtildi. Daha önce de seçimin iptali için aynı iddialar ile başvuruda bulunularak halkın iradesine saygı gösterilmediği belirtilen açıklamada, “Eş başkanlık sistemi üzerinden kendince ahkam keserken, kadının sosyal ve siyasal yaşamda eşit olarak temsili gerektiğine dair siyasal ilkeye bile düşmanca yaklaşmakta olduğunu ve bu şekilde kadınları aşağıladığının farkında bile olmayan bu şahsın ne kadar vatansever olduğu da bankamatikçi olduğu ispat edilince ortaya çıkmıştır. Bu kişi aynı zamanda belediye çalışanlarını ve seçilmişlerimizi sorumlu tutacak kadar da akıl tutulması yaşamaktadır. Kendisinin deyim yerinde ise musluğu kesildiği için iftira atmaya devam ettiğini herkes bilmektedir” denildi.

Açıklamada, HDP İl Başkanlığı’nın söz konusu iftira ve yalanlara karşı hukuksal sürecin de başlatıldığı belirtildi. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.