HDP’den belgeli yalanlama

HDP’den belgeli yalanlama
Yayınlama: 13.04.2021

HDP Eş Genel Başkanları Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, Bahçeli ve iktidara yakın medya organlarının HDP’yi hedef almasına ilişkin açıklama yapıyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, iktidara yakın medya organlarının ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugünkü grup toplantısında HDP’yi hedef almasına ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenliyor.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Zap Suyu’nda kaybolan Hamza Adıyaman ile ilgili iktidara yakın medyanın yaptığı haberlere ilişkin konuştu. Beştaş, “İddiaya göre Hamza Adıyaman’ın ailesine fotoğraflar gönderildiği, çocuklarının yaşadığını, örgüt kamplarında yaşadığına ilişkin bilgiler dolaşıldığını, bu haberlerde benim ismim de zikrediliyor. Bazı basın yayın organlarında haberler yapılarak benim şahsıma ve partimize ilişkin bilgiler zorunlu bir açıklama yapıyoruz” dedi.

Çıkan haberleri gösteren Beştaş, “Bu bilgiyi resmi açıklamalara göre yaptık. Kimler gitmiş küçük Hamza’yı aramaya; Mili Eğitim Müdürü de köyüne giderek geçmiş olsun demişler. Vali bizzat geçmiş olsun dileğinde bulunmuş. Bizim bilgi kaynaklarımız resmi kaynaklar. Sonrasında gazete küpürlerinde ‘Örgüt kaçırdı’, ‘kayboldu’ şeklinde çıkan son haberler elimizde. PKK tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı diye. Şu fotoğraf eşliğinde gazete manşetlerinde bolca işleniyor son 3-4 gündür. Peki baba ne demiş. Baba şöyle demiş, 2016 yılında diyor kimse sahip çıkmadı dilekçelerimi reddettiler ve tek başımıza evladımızın peşine düştük diyor” diye belirtti.

‘BARIŞ SİYASETİ YÜRÜTEN BİR PARTİYİZ’

Beştaş, şunları söyledi: “Bizim referans gösterilmemiz ve siyasi istismara konu edilmemiz kabul edilemezdir. Barış annelerine ilişkin barış siyaseti yürüten bir partiyiz. Biz bütün sorunların çatışmasız çözümü için mücadele eden, bedeller ödeyen bir partinin mensuplarıyız. Ben bizzat Diyarbakır il binamızın önündeki annelerle konuşan birisiyim. Gelin biz size destek olmaya hazırız, sizin çocuğunuz bizim çocuğumuzdur dedik.” Ayrıntılar geliyor…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.