HDP’den Kuran’ı Kerim yakılmasına tepki

HDP’den Kuran’ı Kerim yakılmasına tepki
Yayınlama: 22.01.2023

Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği’nin önünde Kuran’ı Kerim’in yakılmasına karşı tepki gösteren HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu Demokratik İslam Masası, “İnançlar üzerinde kurulan her türlü tahakküme ve nefret suçuna karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonu Demokratik İslam Masası, İsveç’te aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan tarafından Türkiye Konsolosluğu önünde Kuran-ı Kerim’in yakılmasına tepki gösterdi. “İslam’a yönelik nefret suçunu kınıyoruz” başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, Müslümanlığa karşı geliştirilen ayrımcılığın kabul edilemeyeceği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Batıda yükselen İslamofobiyi kabullenemeyiz, izleyici kalamayız. Bu provokasyonlar; farklı inançları içinde barındıran toplumlarda düşmanlık ve bölünme duygularını körükleyen; özgürlüğü, beşerî değerleri rencide eden ve yalnızca ırkçılığa, aşırılık yanlılarına yarayan; farklı dini inançlara sahip toplumsal kesimlerin arasında da nefret tohumlarının ekilmesine neden olan girişimlerdir. İnanç ve ibadet inananların vicdanıyla ilgilidir. Tüm inançlar üzerinde kurulan her türlü tahakküme, ayrımcılığa, nefret suçuna karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Müslümanların kutsal değeri olan Kur’an-ı Kerim’e yönelik yapılan saldırının failleri hakkında bir an önce işlem başlatılmalıdır. Tüm dünya kamuoyunu bu nefret suçuna karşı tutum almaya çağırıyoruz.”