Şırnak Silopi Belediye Eş Başkanı Süleyman Şavluk, sosyal medya hesabı ve telefonuna IŞİD’e ait cinayet fotoğrafları gönderilerek tehdit edildi.

Şırnak’ın Silopi İlçe Belediye Eş Başkanı Süleyman Şavluk, hem sosyal medya üzerinden hem de telefonuna gönderilen mesajlarla tehdit edildi. Türkiye alan kodlu bir numara üzerinden IŞİD’in üst düzey yöneticilerinin fotoğrafları ile bazı esirlerin öldürüldüğü anlara ait görüntüler gönderilen Şavluk, ölümle tehdit edildi. Mesajları gönderen numaranın açık olması üzerine Silopi Cumhuriyet Savcılığı’na giden Şavluk, kendisini tehdit eden kişilerin tespit edilerek,  gerekli adli sürecin başlatılması talebiyle suç duyurusunda bulundu. 

Bir yıla yakındır çeşitli sosyal medya hesaplarından ciddi tehditler aldığını belirten Şavluk, “En son 16 Ekim’de Whatsapp’tan açık numara ile IŞİD bayrakları, üst düzey yöneticilerinin fotoğrafları, esir alınan kişilerin öldürülürken ve askeri eğitim sırasında çekilen fotoğrafları bana atarak tehditlerde bulundular” dedi.  Daha önce sosyal medya hesabından ya da gizli numaralarla tehdit edildiğini ancak şu an açık numaralardan tehditlerin geldiğini belirten Şavluk, kaygılı olduğunu dile getirerek, “Ölümle tehdit ediliyorum. En kısa zamanda bunu yapanların ortaya çıkarılmasını talep ediyorum” diye belirtti. (Şırnak/MA)