İpekyolu’nda yaşayan Parkinson hastası 70 yaşındaki Kibar Tuncel’in bakıcı maaşının ardından engelli maaşı da kesildi. Tuncel, “Bakıma muhtaç bir insanım. Bu yapılan zulümdür” dedi.

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’nde yaşayan 70 yaşındaki Parkinson hastası Kibar Tuncer, bakıcı maaşının ardından engelli maaşının da kesilmesi nedeniyle zor günler geçiriyor. Tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Tuncer’in maaşı için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru ise reddedildi. Başvurunun reddedilmesine, Tuncer’in bir oğlunun üzerine kayıtlı olan araç gerekçe gösterildi.

KENDİSİNE BAKACAK KİMSE YOK

30 yıldır Parkinson hastalığıyla mücadele eden ve konuşmakta güçlük çeken 5 çocuk annesi Tuncer, mağduriyetinin giderilmesini istedi. Bir engelli çocuğuyla birlikte, ilaçlara bağlı olarak yaşayan Tuncer, kendisine bakacak kimsenin olmadığını kaydederek, “Bakıma muhtaç bir insanım. Yaşlılık ve engelli maaşımla idare etmeye çalışıyordum. Bu yapılan zulümdür. Yaşlılık maaşıma mı göz koydular? Belediyeye, valiliğe, hastanelere başvurdum ama sonuç alamadım” diye konuştu.

AİLE DE ZORLANIYOR

Tuncel’in kaldığı evin üst katında oturan gelini Şirin Tuncer ise herhangi bir gelirlerinin olmadığını ve maaşın kesilmesiyle daha da zorlandıklarını dile getirdi. Gelin Tuncer, “Tek başıma hem çocuklarıma hem de kayınvalideme bakıyorum. Bu kadar yükün altında eziliyorum. Başka bir gelirimiz de yok. Kayınvalidem şu an çok mağdur durumda. O parayla az da olsa ihtiyacını karşılıyordu. Önceden fizik tedaviye gidiyordu. Şimdi gitmiyor” diye konuştu.