HDP’li Kaya Batman’da konuştu: ‘İktidar toplumun taleplerini görmezden geliyor’

HDP’li Kaya Batman’da konuştu: ‘İktidar toplumun taleplerini görmezden geliyor’
Yayınlama: 23.01.2022

BATMAN – ‘İslam da hak ve adalet’ adlı panelde konuşan HDP İstanbul Milletvekilli Hüda Kaya iktidarın toplumun taleplerini görmezden geldiğini belirterek, var olan sorunların ‘Dış güçler’e yığıldığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü tarafından “İslam da hak ve adalet” konulu panel düzenlendi. Petrol İş Batman Şubesi binasında düzenlenen panelle HDP Batman Milletvekilli Feleknas Uca, görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz, Mehmet Demir, Barış Anneleri Meclisi, Tevgera Jinên Azad (TJA) ile HDP Batman il, ilçe örgütlerinin eşbaşkan ve yöneticileri katıldı. Panelin moderatörlüğünü Batman İslam Masası’ndan Sebahat Acar yaparken HDP İstanbul Milletvekilli Hüda Kaya, İslam Masası Eş Sözcüsü Zahit Mutlu ile Prof. Dr. Nurettin Turgay konuşmacı olarak katıldı.


‘MAFYA HUKUKU UYGULANIYOR’


İlk olarak konuşan Prof. Dr. Nurettin Turgay, baskı ve zulmü yasaklayan ayetlerin varlığından bahsederek, “Şuanda kendine Müslümanım diyenler bu ayetlerin gereğini yerine getirme uğraşı içinde olsalardı bu kadar baskı ve zulüm yapmazlardı. Allah hepimizin Allah’ıdır. Eğer zulüm yapıyorlarsa Allah’a şirk koşuyorlardır. Doğaya, insana yapılan zulüm Allah’a karşı yapılmış bir zulümdür. Diline kültürüne sahip çıkan insanları hedef gösterenler bilsin ki bunların İslamiyet ile bir alakaları yok. Hak hukuk adalet yerine mafya hukuku ile halka zulüm ediliyor. Tüm Peygamberler adaleti, hak ve hukuku emretmişlerdir. Sen nefsin için istediğini tüm insanlar için istemezsen müslüman olamazsın. Çünkü Allah her zaman ve herşeyde adaleti, iyiyi, kardeşliği emrediyor. Zulmü, kötülüğü yasaklıyor” dedi.


‘ENES GİBİ ON BİNLERCE GENCİZİMİZ VAR’


Hüda Kaya toplumun taleplerini görmezden gelen bir iktidar ile karşı kaşıya kalındığını belireterek, “Şuan Türkiye toplumları adalet, hukuk istiyor. Tepedeki insanlar bu toplumdan çıktı. Ancak bu taleplere kulaklarını kapatmış durumda. Bazı insanlar vardır başına bir musibet, bir kötülük geldiğinde, başı ağrıdığında hiç kendisini muhasebe etmez. Hep dış güçler der, başka sebepler arar. Biz falanca ülke, falanca millet demeden önce kadınlarımızla, gencimizle, ailemizle olan ilişkimizin ne düzeyde olduğunu sorgulamalıyız. Son bir ay içerisinde iki kızımız babaları tarafından ölümle tehdit edildi. Kadınlar neden bu kadar kolay öldürülüyor? Bizler kadınlar ve gençlerimiz için ne kadar disiplinli ve gerçek bir emek ortaya koyabildik? Mesele inanç olunca neden ayrımcılık yapıyoruz? Enes Kara gibi on binlerce gencimiz var ve intihara sürüklenen binlerce gencimiz kendisine uzanacak elleri bekliyorlar. TÜİK’e göre en çok intihar eden üniversiteli ve liseli gençlerdir. Kürt gençlerini suça bulaştırmak için bekleyen, tuzak kurmaya çalışan görevliler var” dedi.


ADALET!


İslam Masası Eş Sözcüsü Zahit Mutlu da yaptığı açıklamada, ” Malesef günümüzde müslüman müslümana zulmediyor. İslam kardeşliktir, hak ve adalettir. İslam’da adalet güzel bir şekilde ifade ediliyor ama uygulamaya gelince insanlar ne derece buna uyuyor, bunu tartışmamız gerekir. Kadın ölümlerinin sıradanlaştığı bir memlekette ne kadar adaletten bahsedebiliriz? Adalet olmayan toplumlarda ahlak ve vicdan olmaz. Adalet, son derece yüce bir kavramdır” diye konuştu.

Panel soru cevap bölümü ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.