HDP’li vekil ve avukatlar cezaevine alınmadı

HDP’li vekil ve avukatlar cezaevine alınmadı
Yayınlama: 29.04.2020

HDP Milletvekili Ayşe Sürücü ve beraberindeki avukatların, salgın tehdidi altında olan Urfa T Tipi Cezaevi’ndeki tutukluların karşı karşıya kaldığı hak ihlallerine dair yönetimle yapmak istediği görüşme reddedildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, HDP PM üyesi avukat Metin Özbadem ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şube yöneticisi 3 avukat, hak ihlallerini görüşmek için Urfa T Tipi Kapalı Cezaevi önüne gelerek, yönetimle görüşme talebinde bulundu. Ancak cezaevi yönetimi, Sürücü ve beraberindekilerin talebini kabul etmedi. Cezaevinin önüne kalkanlar ile barikat kuran askerler ise, heyetin içeri girmesine engel oldu.

SÜRÜCÜ’DEN TEPKİ

Duruma tepki gösteren Sürücü, cezaevinde hak ihlallerinin yaşandığına dair bilgi aldıklarını dedi. “Muhatap arıyoruz. Cezaevinde neler oluyor” diye soran Sürücü, koronavirüs (Kovid-19) salgın sürecinde cezaevinde neler yaşandığına dair bilgi almak istediklerine işaret ederek, “Bu kalkanlar neyin nesidir. Bizi niye içeri almıyorsunuz? Gazeteciler, siyasetçiler ve avukatlar cezaevinde. Koronavirüs ve ölüm ile karşı karşıya bırakılmışlar. Cezaevinde çıkacak tabutların sorumlusu bu iktidardır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.