HDP’nin depremzedeler için gönderdiği 30 konteynere el konuldu

HDP’nin depremzedeler için gönderdiği 30 konteynere el konuldu
Yayınlama: 13.02.2023

NKARA – HDP Kriz Koordinasyon Merkezi’nin deprem bölgesine gönderdiği 4 TIR’a el konuldu, bir TIR geri gönderildi. Bir kamyon yardım malzemesi ve 30 konteynere de polis ve AFAD ekipleri tarafından el konuldu.

Mereş Bazarcix (Pazarcix) ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, birçok kentte yıkım yarattı. Depremin 8’inci gününde de enkazlardan cenazeler çıkarılırken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kriz Koordinasyon Merkezi’nin depremzedeler için gönderdiği yardımlara dönük engellemeler de sürüyor. 

500 ÇADIRA EL KONULDU 

HDP Kriz Koordinasyon Merkezi verilerine göre, Semsûr’un merkezinde bir TIR dolusu çadıra AFAD tarafından el konuldu, Semsûr’un Besni ilçesinde de bin 500 çadıra el konuldu. Yurtdışı koordinasyonu üzerinden bir iş insanının gönderdiği 120 jeneratör ve çok sayıda elektrikli sobanın bulunduğu 2 TIR’a AFAD tarafından el konuldu. Agirî’nin Patnos’tan gönderdiği bir kamyon gıdaya da el konuldu. 

30 KONTEYNERE EL KONULDU

Şirnex’in Elkê (Beytüşşebap) ilçesinden yola çıkan bir TIR yardım malzemesine daha el konulurken, bir iş insanın Koordinasyon Merkezi üzerinden gönderdiği 30 konteynere de Mereş girişinde AFAD ve polis ekipleri tarafından el konuldu. İzmir’den Osmaniye’ye halkın talebiyle gönderilen bir TIR yardım malzemesi de Adana’da geri gönderildi.

GÖNÜLLÜLER ÜZERİNDEN BASKILAR SÜRDÜRÜLDÜ

Kriz Koordinasyon Merkezi üzerinden gönderilen yardım TIR’larına ve dağıtım yapan gönüllülere ise son üç gündür, “Kimsiniz”, “Nereden geldiniz”, “İsim listenizi verin” gibi sorular sorularak baskıların sürdüğü belirtildi.