HDP’nin Kadıköy’deki eylemine yine polis şiddeti: Onlarca kişi gözaltına alındı

HDP’nin Kadıköy’deki eylemine yine polis şiddeti: Onlarca kişi gözaltına alındı
Yayınlama: 19.12.2022

Kadıköy’de polisin İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü’ye tokat atmasını ve tutuklu yakınlarına şiddet uygulamasını protesto etmek isteyen kitleye müdahale edildi. Encü ile yaklaşık 35 kişi gözaltına alındı. Müdahale Eş Genel Başkanların gelmesiyle başladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Emek ve Özgürlük İttifakı’nın HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü ve tutuklu yakınlarına yönelik polis şiddetini protesto etmek amacıyla düzenlemek istediği açıklamaya şiddet uygulanarak engel olundu.

Kadıköy’de HDP İlçe binası önünde yapılmak istenen açıklamaya Kadıköy Kaymakamlığı’nın eylem yasağı gerekçe gösterilerek izin verilmedi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar alana alkış ve sloganlarla giriş yapıp parti binasına girmesiyle polisin müdahalesi gerçekleşti. Kitle polis ablukası altında alındı.

Polis çemberi içinde bulunan kitle, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Ferhat Encü onurumuzdur” sloganları attı.

Bir grup çevik kuvvet polisleri parti binası içine girdi. Basın alandan uzaklaştırıldı.

Öte yandan, dün Ferhat Encü’ye tokat atan polisin de orada olduğu görüldü.

Polis, HDP Kadıköy ilçe binasına çıkan tüm sokakları kapattı. Sokakların her iki giriş kısmına bariyer ve çevik kuvvet polisleri yerleştirildi. Yurttaşların geçişlerine izin verilmezken, Ferhat Encü ile yaklaşık 35 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlara ters kelepçe takıldı.