HDP Mersin Erdemli İlçe binasına dün ‘kimliği belirsiz’ kişi veya kişilerce silahlı saldırı düzenlenmişti. Partiyi ziyaret eden Mersin Emek ve Demokrasi Platformu dayanışma mesajı verdi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erdemli ilçe binasına dün düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin partiye dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Mersin Şubesi Başkanı Kemal Göksoy, HDP geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, “HDP’yi sürekli bir olaydan dolayı ziyaret ediyoruz. Deniz Poyraz’ın katledilmesi ve bu tür saldırıların kişisel olmadığını mevcut siyasetin dilinde kaynaklı olduğunu iyi biliyoruz. Bu saldırıyı kınıyoruz, umarız bu tür olaylar bir daha yaşanmamasını diliyoruz” diye konuştu

‘HDP VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNİN SEÇENEK YARATMASI ENGELLENİYOR’

Saldırıyı kınayan Emek Partisi (EMEP) Mersin İl Başkanı Yusuf Kaya ise, saldırıların temel amacının HDP ve demokrasi güçlerinin ülkede alternatif yaratmanın önüne geçmek olduğunu belirtti.

HDP: BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Ziyaretlerinden dolayı platform bileşenlerine teşekkür eden HDP yöneticisi Sedat Akbay, “Saldırıların karşısında her zaman durduğumuz gibi yine duracağız. İl binalarımıza bomba patlattılar, İzmir’de yoldaşımızı katlettiler. Bizler buna boyun eğmedik ve eğmeyiz. Her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler ne pahasına olur osun bu ülkeye barış ve demokrasiyi getireceğiz” dedi. (MA)