Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana haber alınmayan 21 yaşındaki Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 130 gündür haber yok.

En son Zainal Abarakov ile görülen Gülistan Doku’nun arama çalışması Uzunçayır Baraj gölünde yürütülüyordu.

GÜLİSTAN DOKU’NUN ARANDIĞI BARAJ GÖLÜNDEN ÜÇÜNCÜ CENAZE ÇIKTI

Gülistan Doku’nun arandığı Uzunçayır Baraj gölünde Uzman Çavuş Yılmaz Güneş ve 21 Mart’ta kaybolan Esma Kılıçarslan’ın (27) cansız bedenleri bulunmuştu.  Bu günde Uzunçayır Baraj gölüne giren bir çocuğun cansız bedeni çıkarıldı.  Cenazenin serinlemek için Uzunçayır Baraj Gölü’ne giren  12 yaşında zihinsel engelli Abdullah N’ye ait olduğu öğrenildi. Üçüncü kişinin cenazesinin çıkarıldığı bölgede Gülistan Doku’ya ilişkin bir iz yok.

“HER ÇIKAN CENAZEYE KARDEŞİMİNDİR DİYE KOŞUYORUM”

Gülistan’dır diye Abdullah naaşına koştuğunu belirten ablası Aygül Doku, Uzunçayır Baraj gölünden çıkarılan 3 naaş için aynı acıyı his ettiğini söyledi.  Gülistan’ın arandığı Uzunçayır Baraj gölünden seslenen abla Doku, “Her ceset sudan çıkarıldığında ben Gülistan’ındır deyip buraya geliyorum. Türkiye’deki bütün yetkililere sesleniyorum. Kardeşimindir diye her cenazeye koşuyorum. Neden sesimizi duymuyorsunuz? Bu acı bana revamı? Kardeşim sudaysa kardeşimi çıkarın verin. Kardeşimizi öldürmüşlerse katilini yakalayın” dedi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİN ÇÖZÜLMESİ İSTENDİ

Öte yandan Gülistan Doku’nun kaybolduğu günden bu yana Dersim’de bulunan ailesi,  Munzur Üniversite kamerasına ait köprüyü gösteren görüntüleri paylaşarak, görüntülerin çözülmesini istedi. Ancak bu konuda hala yapılan bir çalışma yok.

AİLEDEN ÇAĞRI: BARAJ GÖLÜNÜ BOŞALTIN

Aile aynı zamanda Tunceli Valisi ile görüşerek arama çalışmasının yapıldığı baraj kapaklarının açılmasını istedi. 130 gündür Uzunçayır Baraj gölü üzerinde durulduğunu anlatan Aygül Doku, şu çağrıda bulundu: “Gülistan nerede? Yetkilere sesleniyorum. Gülistan’ın burada olduğu düşünülüyorsa, aramalar burada yapılıyorsa artık bir an önce bu barajı boşaltın. Buradaysa kızımızın naaşını alıp evimize dönelim. Çok yorulduk.  Artık bu sürecin sona ermesini istiyoruz.”