‘Heykelini dikeceğim’ demişti: Erdoğan’dan Tanju Özcan’a ret

‘Heykelini dikeceğim’ demişti: Erdoğan’dan Tanju Özcan’a ret
Yayınlama: 16.06.2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan heykelini dikmek için muvafakat isteyen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Özcan’a yanıt geldi. Erdoğan, Bolu’ya yapılması planlanan heykeline onay vermedi.

Seçimler sonrası “Erdoğan’ın heykelini dikeceğim” diyen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a muvafakat istediği bir mektup gönderen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yanıt geldi.

Özcan’ın mektubuna Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla gelen yanıtta, Erdoğan, Bolu’ya yapılması planlanan heykeline onay vermedi. DHA’nın aktardığına göre, mektupta, konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a arz edildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız devlet adamlarının heykelleriyle değil, hizmetleriyle anılması gerektiği hususunu vurgu yaparak, heykelin yapımına muvafakatlerinin bulunmadığın ve yapılması düşünülen heykel masrafı tutarında ihtiyaç sahibi Bolulu vatandaşlarımıza yardım yapılmasının daha yerinde olacağını tensip buyurmuşlardır.”

NE OLMUŞTU?

Bolu Belediyesi’nin Meclis Toplantısı açılışındaki konuşmasında cumhurbaşkanı seçimine değinen Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Kazananı kutluyorum, sayın Erdoğan’ı. Kıl payı da olsa kazandı. Zaten o kazanamasaydı Kılıçdaroğlu kazanacaktı” demişti.

Daha sonra AKP ve MHP’li meclis üyelerince Özcan’ın mayıstaki toplantıda Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi halinde heykelini dikeceğini söylediği hatırlatılarak yerin belirlenmesinin gündem maddelerine eklenmesi yönündeki dilekçe görüşülmüştü. Bunun üzerine Özcan, “Heykelini dikeceğiz, tamam. Biz söz verdiysek dönmeyiz” diye konuşmuştu.

Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan muvafakat istediğini sosyal medya üzerinden duyurmuştu.