Hiranur Vakfı’na polis baskını

Hiranur Vakfı’na polis baskını
Yayınlama: 14.12.2022

H.K.G.’yi 6 yaşında “evlendiren” Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ve sistematik tecavüze maruz bırakan Kadir İstekli hakkında yakalama kararı verilmesi ardından polis Hiranur Vakfı’na baskın gerçekleştirdi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi 6 yaşında 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile “evlendirmesine” ilişkin iddianemenin 9 Aralık’ta mahkeme tarafından kabul edilmesi üzerine Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel hakkında “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 aya kadar, Kadir İstekli hakkında ise “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı”  ve “cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

H.K.G.’nin avukatı 13 Aralık’ta mahkemeye başvurarak, tutuksuz sanıklar İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatma Gümüşel hakkında tutuklama talep etmişti.

BASKINDA GÖZALTI YOK

İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında yakalama emri çıkartılmasına karar verdi. Polis karar sonrası Sancaktepe’de bulunan Hiranur Vakfı’na baskın yaptı. Vakıf’ta kimseyi bulamayan polis gözaltı yapamadı.