‘Hizbullahçıyız, kafalarını keseceğiz’ diyen Kasımoğlu serbest bırakıldı

‘Hizbullahçıyız, kafalarını keseceğiz’ diyen Kasımoğlu serbest bırakıldı
Yayınlama: 31.03.2023

Batman’da Erdoğan’a oy vereceğini söylediği sokak röportajında “Hizbullahçıyız. Kafalarını keseceğiz” sözlerini sarf eden ve ardından gözaltına alınan İsmail Cevher Kasımoğlu serbest bırakıldı.

‘Sen Konuş’ isimli YouTube kanalının geçtiğimiz günlerde yayımlanan sokak röportajında, 14 Mayıs’taki seçimde yeniden aday olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini söyleyip ‘Hizbullahçıyız’ diyen ve muhalif siyasetçileri “Kafalarını keseceğiz. Cihada hazırız” şeklinde tehdit eden İsmail Cevher Kasımoğlu, gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı.

AA’nın haberine göre Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca, kentte seçimlere ilişkin yapılan sokak röportajında, bazı muhalefet partilerine yönelik tehdit içerikli ifadeler kullanan şüpheli İsmail Cevher Kasımoğlu hakkında başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince dün gözaltına alınan Kasımoğlu’nun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüpheli, hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AVUKAT ÇELİK AÇIKLAMA YAPMIŞ, KASIMOĞLU DA TEPKİLER ÜZERİNE ÖZÜR METNİ OKUMUŞTU

Kasımoğlu, söylediklerinin tümünün kesilmeden yayımlanmasını istediği röportajda, “Biz Muhammediyiz. Erdoğan’a dokunsalar var ya kafalarını keseceğim. Biz cihada hazırız. Kim devlete ihanet ederse kafir oğlu kafirdir. Bunlar kafirdirler. Kılıçdaroğlu kimdir? Ermeni oğlu Ermenidir. Kızılbaşlardandır. Akşener kimdir? Diğeri kimdir? Hepsi Yahudi tohumlarıdır. Ayaklarını denk alsınlar. Zaten az kaldı. Muharrem İnce demiş ‘Tarikatları cemaatleri kaldıracağım’. Hele sen dokun. Senin her yerini keseceğim. O Barış Atay gelsin cemaatleri kapatsın! Biz Hizbullahçıyız” sözlerini sarf etmişti.

Röportajın sosyal medyada yayılması ve büyük tepki toplamasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, “Bu densiz hakkında derhal gereğini yapıyoruz. En ağır şekilde ceza almasını sağlayacağımıza emin olun! Böylesi ahlaksızların peşini bırakmayız!” demişti.

İsmail Cevher Kasımoğlu da tepkiler üzerine yayımladığı videoda bir özür metni okumuştu. Kasımoğlu, “Devletimi sevdiğim için tepki verdim. Kelle melle olayı da sinirden olmuştur” demişti.