İkiye bölünen çadırda 20 kişi kalıyor: Çocuklar hasta

İkiye bölünen çadırda 20 kişi kalıyor: Çocuklar hasta
Yayınlama: 13.02.2023

Amed’te AFAD tarafından toplanma alanlarında kurulan çadırların bazıları ikiye bölünmüş bir şekilde depremzedelere tahsis edilirken, her birinde en az 20 kişi kalıyor. 

Mereş Bazarcix (Pazarcık) merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yıktığı kentlerde, soğuk havaya rağmen barınma sorunu çözülmüş değil. Amed’te evlerine dönemeyen çok sayıda insan toplanma alanlarında kurulan çadırlarda kalıyor. AFAD’ın kurduğu çadırlar ise, yetersizlikten kaynaklı ikiye ayrılırken, her birinde en az 20 kişi kalıyor. 

Çamurlu zemin üzerine kurulan çadırlarda kalan depremzedeler, ısınma, gıda, tuvalet ve sağlık gibi ihtiyaçlarının karşılanmadığını, birçok şeyi kendi imkanlarıyla çözmeye çalıştıklarını söyledi. Kimi insanların çadır bulamadığı Sümerpark’taki alanın hijyensiz, seyyar tuvalet ve duş alma yerlerinin olmadığı belirtildi. Depremzedeler ayrıca, yemek ve giyim ihtiyaçları sırasında da kötü muameleye maruz kaldıklarını, kendilerine eski ve kullanılamaz eşyaların verildiğini söyledi. 

BATTANİYELERİ EVDEN GETİRDİLER 

Rezan (Bağlar) ilçesinin Fatih Mahallesi’nden Sümerpark’taki çadır alanına yerleşen iki kız kardeş, 8 kişilik aileleriyle ikiye bölünmüş bir çadırda kaldıklarını aktardı. Küçük, sıkışık alanda bir sobayla idare ettiklerini belirten kardeşler, evlerinden getirdikleri battaniyelerle idare ettiklerini vurguladı. 

20 KİŞİ BİR ÇADIRDA

Bir başka çadırda kalan 20 kişi ise, gıda, giyim, sağlık ve tuvalet gibi ihtiyaçlarını dile getirdi. Yetkililerden 4-5 kez battaniye istediklerini ancak dönüş olmadığını anlatan bir kadın, hastalandığı için hasarlı evine girerek, eşya aldığını belirtti. Çamur içindeki çadırlarda kalan birçok çocuk da, soğuk hava koşulları ve yetersiz gıda, hijyen eksikliğinden kaynaklı hastalanmış durumda.