İmamoğlu yeniden aday olduğunu açıkladı

İmamoğlu yeniden aday olduğunu açıkladı
Yayınlama: 15.08.2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB adaylığı ile ilgili “Kentine sahip çıkan, oyuna sahip çıkan İstanbul gönüllüleriyle tekrar İstanbul ittifakını kurmaya geliyorum” dedi. 

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan Haliç Kongre Merkezi’nde açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde İBB Belediye Başkanlığı için yeniden aday olacağını açıkladı. İmamoğlu adaylığını, “Belediye başkanı olduğumda tüm halkımıza bu mukaddes şehrin en başarılı belediye başkanı olacağıma söz verdim. Bu sözü tutmaya devam edeceğim” sözleriyle açıkladı.

Konuşmasında ekonomik krize de değinen İmamoğlu, “Yoksulluğu söküp atan refah içinde bir şehir oluşturmak için yola çıkıyorum. 2019’da olduğu gibi CHP’li yol arkadaşlarımla, farklı partilere gönül veren İstanbullularla, kentine sahip çıkan, oyuna sahip çıkan İstanbul gönüllüleriyle tekrar İstanbul ittifakını kurmaya geliyorum” ifadelerini kullandı.

 İSTANBUL’UN ÖNEMİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır” sözlerine atıfta bulunan İmamoğlu, “Bu sözü çok önemsiyorum. Yerel seçimlerde İstanbul’u kazanmak büyük siyasi başarıdır. İstanbul’u kazanan belediye başkanı dünyanın en önemli şehrine hizmet etme onuruna ulaşır. O kişi milletin takdirini kazanırsa bu başarı onu ulusal ve uluslararası siyasette önemli yere ulaştırır” dedi.

Yurttaşlara İstanbul’un korunması gerektiği uyarısında bulunan İmamoğlu, iktidarın İstanbul’u “gayri hukuki” yollarla elde etmeye çalışacağını dile getirdi. Buna karşı birliktelik vurgusu yapan İmamoğlu, “İstanbul’u hep birlikte kazanmak için bir arada devam etmeliyiz. Aramızdaki tartışmaları bırakıp bu sürece odaklanmalıyız. Partiler ötesi İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım. Muhalefet partilerinin bu şuurla hareket edeceğine yürekten inanıyorum” diye belirtti.