İnşaatta cesedi bulunan 17 yaşındaki Yasemin İçlikan’la ilgili haberlere erişim engeli

İnşaatta cesedi bulunan 17 yaşındaki Yasemin İçlikan’la ilgili haberlere erişim engeli
Yayınlama: 30.08.2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlet yurdunda barınan ve bir inşaatta cesedi bulunan 17 yaşındaki Yasemin Cemre İçlikan’ın ölümüne ilişkin haberlere erişim engeli aldırdı. İçlikan, asansör boşluğuna atılarak öldürülmüştü.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bursa’da, koruma altında olduğu yurttan çıktıktan sonra geri dönmeyen ve 4 gün sonra da bir inşaatın içi su dolu olan asansör boşluğunda cesedi bulunan 17 yaşındaki Yasemin Cemre İçlikan’ın ölümüne ilişkin haberlere erişim engeli aldırdı.

Bakanlığın haberlere, “maktulün ailesinin ve kurumdaki çocukların psikolojik zararına olması, somut olayın kamu düzeni ve kamu yararını olumsuz etkilemesi” gerekçeleriyle erişim engeli aldırdığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

27 Ağustos’ta saat 21.00 sıralarında Bursa’nın Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi’ndeki atıl bir inşaatın asansör boşluğunda, bir kadının hareketsiz yattığı ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık, AFAD, itfaiye ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUSKİ ekibi sevk edilmişti.

Asansör boşluğundaki su vidanjör ile boşaltılırken, cesedin 24 Ağustos günü, kaldığı Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı yurttan çıkan 17 yaşındaki Yasemin Cemre İçlikan’a ait olduğu tespit edildi. Yasemin Cemre İçlikan’ın cesedi savcının olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı. Buradaki işlemlerin ardından İçlikan, Bursa’da toprağa verildi.

Yaşananlarla ilgili soruşturma başlatan polis, bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyip görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Polis, üç kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlardan Bedirhan G., Yasemin Cemre’yi asansör boşluğuna iterek ölümüne neden olduğu için tutuklandı.