Irak’tan TSK’nin hava saldırısına sert tepki

Irak’tan TSK’nin hava saldırısına sert tepki
Yayınlama: 15.06.2020

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, TSK’nin dün Federal Kürdistan Bölgesi’ne bağlı alanlara gece düzenlediği hava saldırısına sert tepki gösterdi.  

Türkiye’nin dün gece Mahmur, Şengal ve Kandil Bölgesi’ne yaptığı hava saldırısına Irak’tan tepki geldi. Rudaw’ın geçtiği habere göre Irak Ortak Operasyonları yaptığı yazılı açıklamayla TSK’nin Federe Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde düzenlediği bombardımanları kınayarak, “Irak hava sahasına nüfuz etmek, egemenliğin apaçık bir ihlalidir” dedi.  

Yapılan açıklamada,“Irak hava sahasının Türk savaş uçakları tarafından ihlal edilmesini kınıyoruz” denilirken, hava saldırılarında Mahmur ve Şengal’deki mülteci kamplarının hedef alındığına dikkat çekilerek, “Irak hava sahasına nüfuz etmek, egemenliğin apaçık bir ihlalidir. Bu ihlaller, iki ülkenin ortak çıkarlarına saygı ve bağlılık nedeniyle durdurulmalıdır” ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, Irak’ın iki ülke arasında işbirliğine ve ortak sınırlar boyunca güvenliği sağlamaya hazır olduğuna vurgu yapıldı. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.