İsrail ordusu: İran misillemesi başladı, onlarca İHA yolda

İsrail ordusu: İran misillemesi başladı, onlarca İHA yolda
Yayınlama: 13.04.2024

 İran’ın, 1 Nisan günü Şam’daki Büyükelçiliği’ne İsrail tarafından düzenlenen ve üst düzey iki Devrim Muhafızları komutanı dahil yedi kişinin öldürüldüğü saldırıya beklenen misillemesini başlattığı iddia edildi.

İsrail ordusu, İran’ın İsrail’e çok sayıda insansız hava aracı yolladığını duyurdu. Açıklamada, İran’ın İHA salvosunun İsrail’e ulaşmasının saatler süreceği ve tehdit altındaki noktalarda sirenlerin çalacağı belirtildi.

‘SÜLEYMANİYE ÜZERİNDE İHA’LAR GÖRÜLDÜ’

Reuters ajansına konuşan üç güvenlik kaynağı ise Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Süleymaniye bölgesi üzerinde, İran yönünden gelen bir dizi İHA’nın görüldüğünü söyledi.

İran’ın misillemesinin başladığı iddiası ilk olarak, Amerikan haber sitesi Axios’un muhabiri olan İsrailli gazeteci Barak Ravid tarafından duyuruldu. Ravid, İran’ın İsrail’e onlarca insansız hava aracı yolladığını yazdı, haberi İsrailli yetkililer ile dört ABD’li yetkiliye dayandırdı.

İsrail televizyonu Kanal 12 de İran’ın yolladığı onlarca silahlı insansız hava aracının yolda olduğunu, İHA’ların İsrail’e ulaşmasının saatler alacağını duyurdu.

ÜRDÜN HAVA SAHASINI KAPATTI

Saldırının hemen öncesinde ABD Başkanı Joe Biden’ın hafta sonu tatilini yarıda keserek Washington’a döneceği, İsrail’in komşusu Ürdün’ün de hava sahasını yerel saatle 23.00’ten (TSİ 23.00) itibaren tüm uçuşlara birkaç saat boyunca kapattığı açıklanmıştı.