İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıkladı: İçişleri Bakanlığı, İBB raporunu teslim etti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıkladı: İçişleri Bakanlığı, İBB raporunu teslim etti
Yayınlama: 22.12.2022

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı’nın İBB ‘de işe alımlarla ilgili raporunu tamamladığını ve teslim ettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığınca hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle (İBB) ilgili tevdi raporu savcılığa teslim edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada “İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin, işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporu, Cumhuriyet Başsavcılığımızın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edilmiştir” denildi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Tuncay Mollaveisoğlu dün katıldığı canlı yayında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) terör soruşturması açıldığını ve bu soruşturma kapsamında 578 sayfalık bir rapor hazırladığını, savcılığın da yaklaşık 500 sayfalık bir iddianame hazırlayarak teslim ettiğini duyurmuştu.

‘HUKUKİ SÜREÇ BELLİ OLACAK’

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise “Bize gelen duyumlara göre geçen pazartesi günü 500 küsür sayfalık rapor savcılığa gönderildi. Bu iddianame değil. Şimdi ne olacak? Savcılık bu 500 küsür sayfalık raporu inceleyecek. İki seçenek var. Ya kovuşturmaya gerek yok diyecek ve konuyu kapatacak ya da evet suç unsurları var diyecek ve iddianame hazırlayacak. Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak” demişti.