Kağıt toplama depolarına gece baskını: 200’e yakın gözaltı

Kağıt toplama depolarına gece baskını: 200’e yakın gözaltı
Yayınlama: 06.10.2021

Ataşehir’de kağıt toplama alanlarına gece saatlerinde baskın düzenlendi. 200’e yakın kağıt toplayıcı gözaltına alınırken depodaki malzemelere de el konuldu.

İstanbul Ataşehir’de polis ve zabıta ekipleri, kağıt toplayıcılarının kaldığı ev ve kağıt toplama alanlarına eş zamanlı baskın yaptı. 49 ayrı adrese yapılan baskınlarda 200’e yakın kağıt toplayıcısı gözaltına alındı.

Baskınlarda kağıt toplama depolarında bulunan çekçek arabalarına ve diğer malzemelere belediye tarafından el konuldu. Kağıt toplayıcılarının Tuzla’da bulunan İstanbul İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldüğü belirtildi. Kağıt toplayıcılarının buradaki işlemlerin ardından sınır dışı edileceği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Valiliği, 23 Ağustos’ta yaptığı açıklamada “Şehrimizde izinsiz-ruhsatsız atık toplama ve ayırma faaliyetleri; başta çevre ve halk sağlığı sorunları olmak üzere, kayıt dışı ve sağlıksız koşullarda istihdama yol açmakta, ayrıca kamu zararı ve haksız kazanca sebebiyet vermektedir. Bütün bu olumsuzlukları gidermek amacıyla denetimlerimiz devam ediyor, devam edecektir” ifadeleri kullanılmıştı.

Duvar

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.