DİYARBAKIR – Kayyım yönetimindeki Sur Belediyesi zabıtaları tarafından tartaklanan kağıt toplayıcısı S.D., “Zabıta arabama el koydu. Polis kelepçe takıp karakola götürmek istedi” diyerek, yaşadıklarını anlattı.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki Gazi Caddesi’nde önceki gün kağıt toplayan bir çocuğun belediye zabıtaları tarafından darp edildiği ve kağıt topladığı arabasına el konulduğu iddia edilmişti. Sosyal medya hesapları üzerinden görüntüleri de paylaşılan söz konusu durum tepkilere neden olmuştu.

‘POLİS KELEPÇELEMEK İSTEDİ’

Görüntüye yansıyan çocuğun 15 yaşındaki S.D. olduğu öğrenildi. Babası tutuklu olan S.D., yaşadıklarını anlattı. 7 yaşında bir kardeşinin olduğunu ve geçimini kağıt toplayarak sağladığını belirten S.D., zabıtaların çöp arabasına el koymak istediğini ve buna tepki gösterdiğini dile getirdi. Akabinde polislerin kendisini gözaltına almak isteyince çevredeki yurttaşların tepkileri üzerine serbest bırakıldığını anlatan S.D., “Arabama el koymak istediler. Tek geçim kaynağım olduğu için tepki gösterdim, beni karakola götürmek istediklerinde ağladım. Karşı koyunca polis bana bağırarak beni dövmekle tehdit etti. Ellerimi kelepçelemek istediler. Karakola götürmek istedikleri sırada bir adam gelip ‘Götürmeyin, çocuktur, günahtır’ dedi. Bu şekilde bıraktılar. Zabıtlar arabama el koydu. Polislerde gözaltına almaya çalışınca nefesim kesildi. Sürekli öksürüyordum. Ağlamaya başladım. Ardından zabıta müdürlüğüne gittim, arabamı geri aldım” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.