Kaybolan gencin cesedi Sur’da bulundu

Kaybolan gencin cesedi Sur’da bulundu
Yayınlama: 05.05.2020

Kaybolan Devran Dinç adlı gencin cesedi 4 gün sonra Sur ilçesinde bulundu. Oğlunun kaybolmasından sonra emniyete başvurduklarını belirten anne Sebahat Dinç, oğlunun cesedinin polis kontrol noktasının 10 metre uzağında bulunduğunu söyledi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde evlerinden 30 Nisan’da ayrıldıktan sonra bir daha dönmeyen Devran Dinç’in (21) cesedi 4 Mayıs’ta Urfakapı ve Çiftkapı arasındaki bir yerde bulundu.

Anne Sebahat Dinç, oğlunun Perşembe akşamı evden ayrıldığını, saat 19.00’da yengesiyle konuştuğunu, daha sonra telefonun kesildiğini dile getirerek, “Ertesi sabah erkenden oğlumun kaybolduğuna dair polis karakoluna başvurduk. Polisler, ’21 yaşındaki çocuk kaybolmaz eve gelir’ dedi. Bizde kaybolduğunu, kendisinden hiçbir bilgi alamadığımızı tekrarladık. Polisler, ‘Haber aldığımızda size bildireceğiz’ dediler. Eve geldikten sonra tekrar karakolu aradık. Onlara, ‘Siz aramaya gitmeyecekseniz biz oğlumuzu arayacağız’ dediler.  Polis izin almak için savcılığı aradı. Ancak sokağa çıkma yasağı nedeniyle oğlumuzu aramamıza izin verilmedi. ‘Bizim yapacağımız bir şey yok. Pazartesi gününü bekleyin’ denildi” dedi.

‘NEDEN VE NASIL ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ BİLMİYORUZ’

Polisin Pazartesi günü aradığını ve yerde kimliği belirsiz bir cesedin bulunduğunu söyleyen anne Dinç, “Oğlumun cesedi Urfakapı’daki polis kontrol noktasından 10 metre uzakta bulundu. Cesedi dört gün boyunca yerde kalmış. Oğlumun cesedinin bulunduğu yere gittik ama bize cesedi gösterilmedi. Israr etmemin sonucunda oğlumu bana gösterdiler ve benim oğlum olduğunu söylediler. Onlara oğlumun katilinin polis, savcı ve devlet olduğunu da söyledim. Dün korona testi için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdüler. Bugün saat 14.00 civarında otopsi için Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Bu saatten beri halada hastanede sonucun çıkmasını bekliyoruz. Neden ve nasıl öldürüldüğünü bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.