Kayyım AKP için seçim çalışmasında

Kayyım AKP için seçim çalışmasında
Yayınlama: 19.12.2023

MARDİN – Savur kayyımının, AKP’nin “küskünleri” ile bir araya geldiği ve hizmet sorunlarını dile getiren esnaflara “Belediyeyi AK Parti kazanmasa hizmet gelmeyecek” yanıtı verdiği belirtildi. 

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi partilerin çalışmaları sürerken, Mêrdîn’in Stewrê (Savur) ilçesinde AKP’nin “seçmen taşıma” faaliyetleri devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 600 polis ve asker kaydının taşındığı ortaya çıkan Stewrê’de seçmen kaydırma işleminin devam ettiği ve sayının 700’ü aştığı belirtildi. Kaymakamlığa bağlı “misafirhane” olarak görülen bir adrese yapıldığı belirtilen ikametgah kayıtlarının yanı sıra ilçe kaymakamı ve belediye kayyımı Fatih Çevik’in de son günlerdeki ziyaret, toplantı ve gezilerini seçim endeksli yaptığı belirtildi.

‘SEÇİM İÇİN GELDİM’

Edinilen bilgilere göre; kayyımın çarşı esnafını gezdiği sırada kimi esnaflar yol ve alt yapı sorunlarını dile getirdi. Yolların yapılmadığını ve kanalizasyonlarının olmadığını aktaran esnaflar, ilçede hizmet yapılmadığını söyledi. Esnafın şikayetleri üzerine kayyımın, esnaflara yapılacak seçimleri hatırlatarak, “Belediyeyi AK Parti kazanmasa hizmet gelmeyecek. Seçimlerde AK Parti’nin kazanması gerekiyor. Hizmet istiyorsanız başka yolu yok” dediği belirtildi. Esnafın kayyıma tepki göstererek, “Siz siyaset için buraya gelmediniz” sözleri üzerine kayyımın esnaflara dönerek, “Ben seçim için buraya geldim. Cumhurbaşkanımız beni buraya boşuna göndermedi” şeklinde sözler sarf ettiği öne sürüldü.

MUHTARLARI TOPLADI

Kayyım Çevik’in aynı zamanda muhtarlarla görüşmeler yaparak, “Savur’u kesin almamız lazım” şeklinde söylemlerde bulunduğu ve muhtarlara, köylerden DEM Parti’ye oy çıkmaması yönünde çalışma yapması talimatı verdiği öğrenildi. Kayyımın muhtarlarla yaptığı görüşmelerde, AKP için çalışma yürütmelerini istediğini, talimatın Cumhurbaşkanlığı’ndan geldiğini söylediği öğrenilirken, yaşananlara ilişkin kimi muhtarlardan tepki aldığı bilgisi edinildi.

‘KÜSKÜNLER’ İLE GÖRÜŞMELERE KATILDI

Kayyım Çevik’in seçim çalışmaları kapsamında partililerle birlikte AKP’den küsen seçmenlerle de görüşmeler yaptığı öğrenildi. Kayyımın, söz konusu isimleri yeniden AKP’de çalışmalara katılmaları yönünde ikna etmeye çalıştığı kaydedildi. (MA)