Kayyım Mardin’deki billboardları seçim öncesi tehditle kiraladı

Kayyım Mardin’deki billboardları seçim öncesi tehditle kiraladı
Yayınlama: 09.01.2024

Mardin’de kayyım yönetimi, kentteki billboardları kiralayan şirkete baskı yaparak 15 Ocak-3 Mart tarihleri arasında belediye dışında kullanımının önüne geçti. 

Kayyım yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin, kent genelindeki billboardların 15 Ocak-3 Mart tarihleri arasında belediye dışında başkalarınca kullanmaması için billboardları kiraya veren şirkete baskı uyguladığı öğrenildi. 

Edinilen bilgilere göre, billboardları kiralayan Mavi Reklam Tanıtım Organizasyon Tic.Ltd.Şti’ne bu yönde talepte bulunan kayyım yönetimi, hali hazırdaki reklamların da kaldırılmasını istedi. 

Şirket yetkilileri ise, yapılan sözleşmeleri gerekçe göstererek bu yöndeki talebin mümkün olmadığını belediye yönetimine bildirdi. Bunun üzerinde ise “Sözleşmelerinizi iptal ederiz” tehdidiyle karşılaşıldı. Şirket yetkilileri bu tehdit sonrasında 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle billboardların denetiminin seçimlere yakın bir tarihte Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) geçeceğini, bu nedenle 3 Mart tarihine kadar kiralanmasının mümkün olmayacağını belediye yönetimine iletti. Kayyım yönetimi bu defa da YSK’nın belirleyeceği tarihe kadar bütün billboardların kendilerinin kullanımında olacağı yanıtı verdi.

Kayyım yönetiminin baskı ve tehditleri karşısında şirket, billboardların kiralandığı ticari firmalara reklamlarının 15 Ocak itibariyle kaldırılacağını, sonraki tarihler için anlaşmaya varılan firmalarla yapılan sözleşmeler ise ya iptal edildi ya da seçim sonrasına ertelendi.

KARŞILAŞTIKLARI DURUM İÇİN ‘ZORBALIK’ DEDİ 

Sözleşmesi iptal edilen isminin açıklanmasını istemeyen bir firma yetkilisi, verdiği reklamın süresi henüz dolmadan bilboardlardan kaldırıldığını söyledi ve bu durumu “zorbalık” olarak nitelendirdi.

Ulaştığımız Mavi Reklam Tanıtım Organizasyon Tic.Ltd.Şti yetkilileri, billboardların sözkonusu tarihlerde belediyeye kiralandığını doğruladı.