Kayyımlara karşı tepkiler sürüyor

Kayyımlara karşı tepkiler sürüyor
Yayınlama: 17.05.2020

Siirt – HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP Eş Genel Başkan yardımcısı Feleknas Uca, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Parti Sözcüsü Ebru Günay ile HDP milletvekilleri Dr. Nejdet İpekyüz, Dersim Dağ, Sıddık Taş ve Ayşe Sürücü ve il ilçe yöneticileri, basın açıklaması yaparak kent esnafını ziyaret etti. 

HDP Milletvekilleri açıklama öncesi esnafı ziyaret eden HDP’liler, ardından parti binası önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, “Kimin darbeci olduğunu kimin darbe planları yaptığını Kürt halkı çok iyi biliyor. Bir kez daha Kürt halkı da Türkiye kamuoyu çok iyi gördü. Darbe yapan AKP’nin MHP’nin kendisidir. Darbe yapan AKP MHP faşist iktidarıdır” dedi. 21’inci yüzyılda Kürt halkının seçme ve seçilme hakkının ellerinden alındığını vurgulayarak sözlerini sürdüren Günay, Kürt halkının iradesini yok sayan bir iktidarın ortada olduğunu belirtti.

Esnaf ziyaretinden döndüklerinde belediye binasının etrafının bir kez daha Özel Hareket Polislerince sarıldığını gördüklerini ifade eden Günay, “Ancak kendinize ait olmayan yer silah ile korunur. O belediye sizin belediyeniz değil bu halkın belediyesidir. Hiçbir belediyemiz hakkında rüşvet ve hırsızlık bulamazsınız. Kurtalan Belediye Başkanımız sevgili Baran Akgül’ün evinden çıkan bir ajanda notu üzerinden gizlilik kararı olmasına rağmen basına servis edildi. Dün basında da ortaya çıktı. Yeğeni askerde iken yazdığı notlar darbe planı olarak imajı yapmaya çalıştılar. Bunlar AKP’nin komplolarıdır” diye konuştu.  

Belediye başkanlarında asla bir tek yoksuzluk ve hırsızlık görülemeyeceğini dile getiren Günay, “Mardin başta olmak üzere birçok kayyum belediyesinde yolsuzluk iddiaları var. Bizler gümüş eşyaları unutmadık. AKP’nin atadığı kayyumlardır. Yarın da Siirt’te, Iğdır’da aynısını yapmaya çalışacaklar. Ama biz yolsuzluğa karşı mücadele edeceğiz. Bu darbe Türkiye’nin demokrasisine karşı bir darbedir” ifadesinde bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.