Kendi İmkanlarıyla 6 bin Kişiye yemek dağıtıyorlar

Kendi İmkanlarıyla 6 bin Kişiye yemek dağıtıyorlar
Yayınlama: 12.02.2023

Maraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma ve can kaybına sebep oldu, son yapılan açıklamalarda 24 bin 617 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Depremin yedinci gününde, saatler ilerledikçe ölü ve yaralı sayısı da artıyor. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Adıyaman’da, Viranşehirli yurttaşlar, kendi kurdukları mutfakla 6-7 bin kişiye yemek dağıttığını belirtti.

DERPREMİN İLK GÜNÜ GELDİK

Depremin yaşandığı gecenin sabahında Adıyaman’a geldiğini belirten Abdullah Gündüz, “Depremin ikinci gününden itibaren Viranşehir’in etrafındaki köylüler olarak gelip yardım çalışmalarına başladığını söyledi. Gündüz, “Depremin ikinci gün buraya geldik insanlar ekmeğe muhtaç, biz mutfak getirdik. 6-7 bin insana yemek hazırlıyoruz, bütün malzemeyi halk gönderiyor. 6 gündür resmi bir sıfat buraya gelmemiş bu halkının hatırını sormamış. 1 gram devlet malı buraya girmemiş. Işıldar köyü Ekinciler köy olarak 45 tane iş makinesi getirildi. Bazı arkadaşlar mutfak malzemesi getirdi. Insanlar bir parça ekmeğe muhtaç. Geldiğimiz gün bir parça ekmek bile yoktu. Hep halkın imkanıyla hep insanların imkanıyla ve istanbul’dan Türkiye’nin her tarafından insanlar gelmiş. Allah razı olsun. şu an Adıyaman insanlarının biraz morali bira zdaha düzelmiş, moral olarak çökmüşlerdi. Insanlar önünü göremiyordu.

DENETLEYEN YOK!

Burada şu an yemek hazırlıyoruz. Şu an mutfakta yine çalışıyoruz. Ekibimiz çalışıyor. 6-7 bin insana yemek dağıtıyoruz. Sahada çalışan insanlara ve depremzedelere yemek hazırlıyoruz. Bizim başka bir amacımız yok, devlet sıfatı bir tane göremedim maalesef. Ben 6 gün buradayız, sahadayız. depremin yaşandığı gecenin sabahı ben burdaydım. Devlet görmedik hala da görmedim, birisi sormadı ya belki biz burada yanlış bir şey yapıyoruz ya adam bir denetler siz kimsiniz, ne yapıyorsunuz, ne ediyorsunuz? Şu an Türkiye sınıfta kaldı.