Kılıçdaroğlu’ndan Demirtaş tepkisi: Bunda adalet var mı?

Kılıçdaroğlu’ndan Demirtaş tepkisi: Bunda adalet var mı?
Yayınlama: 27.11.2020

Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde tutulmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunda adalet var mı? Haksızlık karşısında susuyorlar ve sürmesini istiyorlar.

Bu insani değildir demezsem kendi insanlığımı reddetmiş olurum” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İktidarın Katar ile ilişkilerine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Borsa İstanbul’un yüzde 10’unu kaça sattınız, bilinmiyor. Ne oluyor bu Katar aşkı. Bir kalemde 90 milyon dolar Katarlı şirketin borcunu sildiler. Her şey satılıyor, yarın öbür gün sarayın yarısını sattık Katarlılara derse kimse şaşırmasın” dedi. 

İKTİDARIN ŞANSI YOK’ 

İktidarın koronavirüs sürecini yönetemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “5 maskeyi dağıtmaktan aciz olan bir siyasi iktidarın korona sürecini yönetme şansı zaten yoktu. Bilim kurulunun önerilerini dikkate almayan bir iktidarın bu felaketi önleme şansı zaten yoktu. Baştan bunu bilmemiz gerekiyordu. Biz sorumlu muhalefet olarak şunu yanlış yaptın demedik, bunu yaparsan iyi olur diye uyarıda bulunduk” ifadelerini kullandı.  Kılıçdaroğlu ayrıca Türk Tabipleri Birliği’yle her zaman görüş alışverişi yapmak istediklerini belirterek, Türkiye’de pandeminin atlatılması sürecinde TTB’nin yaptığı açıklamalarda haklı çıktığını söyledi. “Rakamlar çok büyük, önlem alınmıyor, alınmak istenmiyor” diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin ciddi bir salgın tablosu ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. 

DEMİRTAŞ TEPKİSİ 

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde tutulmasına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Düşünün aynı iddianameden beraat ediyorum. Sonra tekrar hapis. Bunda adalet var mı? Siz 3 buçuk yıl aynı adamı içerde tutuyorsunuz. Haksızlık karşısında susuyorlar ve sürmesini istiyorlar. Bu insani değildir demezsem kendi insanlığımı reddetmiş olurum” dedi. 

‘İŞSİZİK VARKEN SORUMLU KİM?’ 

Kılıçdaroğlu, “İşsizlik varken sorumlu kim? Sorumlu siyasi iktidardır. Bir ekonominin başarısı şuradan ölçülür; eğer bu ülkede işsizlere yeni istihdam alanları yaratılıyorsa o ülkede yönetim başarılıdır, yaratamıyorsa başarısızdır. Öğretmene ne veriyorlar? Açlık sınırı 2 bin 516 lira. Asgari ücret açlık sınırının altında. Milyonlarca kişi açlık sınırının altında yaşıyor. Bunların içinde ücretli öğretmenler de var. Her dediğin kanun oluyor kardeşim 3600 ek göstergeyi neden çıkarmıyorsun? Tefeciye kaynak var. Devlete borç para verip oradan faiz elde edenler. Dolarla yüzde 6 faiz veriyoruz. Yunanistan kaçla alıyor? Binde 9. Yunanistan uluslararası piyasaya çıktığı zaman binde 9’la alıyor biz çıktığımızda yüzde 5’le alamıyoruz, yüzde 6 ile yalvar yakar alıyoruz” ifadelerini de kullandı.