Koronavirüsten ölen kişinin yakınları sağlıkçılara saldırdı

Koronavirüsten ölen kişinin yakınları sağlıkçılara saldırdı
Yayınlama: 27.04.2020

Koronavirüsten ölen kişinin yakınları sağlıkçılara saldırdı

Koronavirüsten ölen kişinin yakınları sağlıkçılara saldırdı

27.04.2020 10:42    Güncelleme: 27.04.2020 10:54

Kalbi iki kez durmuş halde gelen akciğer kanseri hastanın vefatı üzerine hasta yakınları oksijen tüpüyle saldırdı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi acil servisinde akciğer kanseri 65 yaşındaki T.A.’nın yakınları sağlıkçılara saldırdı. Sağlıkçı Esra Ersöz Genç’in anlatımına göre hasta yakını kendilerini oksijen tüpüyle kovaladı. Gözaltına alınan şahıs kısa bir süre sonra bırakıldı. Genç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek, “Sağlıkta Şiddet Yasası çıktı diyorlar, ben kendimi güvende hissetmiyorum. Bir dahaki nöbette ne olacak? Evime, aileme sağlam dönebilecek miyim bilmiyorum. Korkuyorum, duyuyor musunuz beni?” dedi.

Trabzon’da akciğer kanseri tedavisi gören 65 yaşındaki T.A., Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi acil servisine getirildi. Hastayı sağlıkçı Esra Ersöz Genç devraldı. Genç’in anlatımına göre hastayı devraldığında kalbi iki defa durmuştu. Genç hasta yakınlarını durum hakkında bilgilendirdi.

Genç: “Kalbi tansiyon oluşturamıyor, hiçbir uyutucu ilaç almadığı halde kendi kendine soluyamıyordu. Bir taraftaki ciğeri tamamen alındığı için ciğerine tüp takıldı. Hastanın kalbi son bir defa daha durdu. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay da burada başladı. Önce zorla kapalı servise girmeye çalıştılar, kapılar camlar kırıldı güvenlik ile beraber ben kapının dışında hırpalandık. Elimde kesikler oluştu. Sonra servisin iç kapısını da zorla açarak 5 kişi içeri daldılar” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.