Koronaya yakalanan tutuklulara ilaçları verilmiyor

Koronaya yakalanan tutuklulara ilaçları verilmiyor
Yayınlama: 25.02.2022

 Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Metin Toprak, koronavirüs salgınına yakalanmalarına rağmen hastane taleplerinin karşılanmadığını ve ilaç verilmediğini aktardı.

Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nden Buca Kırıklar 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ne 2021 Ağustos’ta sevk edilen tutuklulardan Metin Toprak, dün kardeşi Nezahat Toprak’la yaptığı telefon görüşmesinde yaşadıkları hak ihlallerini aktardı. 27 yıldır tutuklu olan Toprak, 10 gün önce aynı hücrede tutulduğu 2 kişiyle birlikte koronavirüs (Kovid-19) salgınına yakalandıklarını belirtti. İdareden ilaç alamadıklarını söyleyen Toprak, dün bir arkadaşlarının durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldığını ve hücrelerinin değiştirildiğini paylaştı.

‘ÖZEL MUAMELE’

Kırıkkale’den sürgün edilen tutuklulara ilişkin “özel bir tavır” sergilendiğini kaydeden Nezahat Toprak, kardeşinin koronanın yanı sıra midesinden rahatsız olduğunu ifade etti. Toprak, mide için Kırıkkale’de başlayan tedavinin Buca’da engellendiğini belirterek, “Kardeşimin çeşme suyu içmemesi gerekiyordu. Buna rağmen ne su ne ilaç ne de eşyaları verilmedi. İç giyim bile verilmemişti. Biz ekstra eşya gönderdiğimizde de el konulmuştu. Kantinden alışveriş yapmaya zorlandılar. Buna karşı açlık grevine girmişlerdi. Sürgünlere yönelik özel muamelenin bitmesi sözüyle grevi sonlandırdılar. Fakat bu muamelenin bitmediğini görüyoruz” dedi.

AİLE KAYGILI

Abisinin sağlık durumundan kaygı duyduğunu dile getiren Toprak, son görüştüğünde sesinin çok kötü olduğunu söyledi. Toprak, “Öksürüğü ciddi boyutta değildi. Ama boğazında bir tıkanma vardı. Yataktan çıkmakta zorlandığını, çok terlediğini söyledi. Hiç hareket edemiyormuş. Testleri pozitif çıktıktan sonra hastaneye gitme talepleri kabul edilmemiş, ilaç verilmemiş. Bu haliyle odalarını değiştirmişler” diye belirtti.

Toprak, “Gündem oluşturuluyor, bir halk duyarlılığı var. Ama var olan baskıyı durduracak boyutta değil. Hala kendi seslerini kendileri duyurmak zorunda kalıyor. Tutukluların yaşadığı baskılara karşı ses çıkmasını istiyoruz” çağrısı yaptı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.