Kürt siyasetçilerden 27 gündür haber alınamıyor

Kürt siyasetçilerden 27 gündür haber alınamıyor
Yayınlama: 06.07.2021

KDP asayişi tarafından Hewlêr Havaalanı’nda gözaltına alınan PYD Hewlêr Temsilcisi Mistefa Osman Xelîl, Özerk Yönetim Temsilcisi Cîhad Hesen ve PYD üyesi Mistefa Ezîz Mistê’den 27 gündür haber alınamıyor.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) güçleri, 10 Haziran’da misafirlerini karşılamak için Hewlêr Havaalanı’na giden Demokratik Birlik Partisi (PYD) Hewlêr Temsilcisi Mistefa Osman Xelîl, Özerk Yönetim Temsilcisi Cîhad Hesen ve PYD üyesi Mistefa Ezîz Mistê’yi gözaltına aldı. Xelîl, Hesen ve Mistê’den 27 gündür haber alınamıyor. KDP, gözaltılara ilişkin olarak PYD ve Özerk Yönetim’e herhangi bir bilgi vermedi.

PYD’DEN AÇIKLAMA

PYD yaptığı açıklamada, arkadaşlarının başına bir şey gelmesinden ve güvenliklerinden Federe Kürdistan Hükümeti’nin sorumlu olduğunu kaydetti. Açıklamada, “Güney Kürdistan iktidarına temsilcilerimizin akıbetini açıklamaya ve serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Süreci titizlikle takip ediyoruz. Aldığımız bilgiye göre, temsilcilerimiz Kürt düşmanlığı yapan kesimlere teslim edilmiş. Temsilcilerimizin tutuklanmasını üstelik akıbetlerine dair bilgi verilmemesini doğrudan partimize ulusal birlik çabalarımıza yönelik saldırı olarak tanımlıyoruz” denildi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin Federe Kürdistan Temsilciliği de yaptığı açıklamada, gözaltındaki siyasetçilerin akıbetini sormuştu. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.