Kürtçe tiyatro oyunu ‘Zembilfiroş’ Zoom üzerinden oynandı

Kürtçe tiyatro oyunu ‘Zembilfiroş’ Zoom üzerinden oynandı
Yayınlama: 01.09.2023

Kürtçe tiyatro oyunu ‘Zembilfiroş’ Zoom üzerinden oynandı.


Mihyetîn Nahrîn ilk kez bir Kürtçe tiyatro oyununu Zoom üzerinden online olarak oynattı. Kürt dili ve kültürü üzerine yıllarca emek veren Mihyetîn Nahrîn, her geçen gün Kürt sanatı ve tiyatrosuna yenilikler ekliyor.

Nahrîn, “ Zoom üzerinde biz Zembilfiroş destanını ele aldık. Ben bile bu kadarını tahmin etmedim ve ortaya çok güzel bir tiyatro çıktı” diyerek sözlerine şöyle devam etti.

“KÜRT DİLİNE VE KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKIN”
“Ben bunu severek ve canı gönülden yapıyorum ve tabi bu derslere katılan arkadaşlarında emeği büyük ve anlamlıdır diyerek Kürt gençlerine de çağrıda bulunuyorum, sadece gençlerimizden şunu istiyoruz Kürt diline sahip çıksın ve gün içerinde kitap okumaya kadar birbirini Kürtçe okumaya teşfik etsinler bu hepimiz için anlamlıdır. Tabi bunu Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED DER) öncülüğünde yaptık ve birçok çalışmaya da imza attık.”

“İMKANSIZ DEDİLER AMA YAPTIK”
Mihyetîn, “İlk zoom üzeri tiyatromuzu gerçekleştirdik evet ilk önce anlattığımda birçok öğrencim ‘Hocam bu imkansız ve çok zor olur’ diyerek şaşkınlıklarını dile getirmişti ama bu yıl bunu yaptık ve çok başarılı da olduk çok anlamlı ve değerli bir tiyatro ortaya çıktı. Zoom üzerinde biz Zembilfiroş destanını ele aldık. Ben bile bu kadarını tahmin etmedim ve ortaya çok güzel bir tiyatro çıktı ve şunu dile getirmek isterim Kürt gençleri bu tür çalışmalara açtır onun için bu tür çalışmalar devam etmelidir. Yani şunu da eklemeliyim ilk defa biz zoomm üzerine böyle bir çalışma yaptık ve başarılıda oldu ve tabiki bu çalışmada emeği geçen bütün öğrencilerinde sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. (Dilbirin Turgut)