Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşam alanlarına saldırı: Katledilenlerin sayısı artıyor

Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşam alanlarına saldırı: Katledilenlerin sayısı artıyor
Yayınlama: 25.12.2023

Türkiye, Kuzey ve Doğu Suriye’nin Kobanê kentinde bulunan Heyva Sor Hastanesine saldırdı. Katledilenlerin sayısı 8’e çıktı. 

Türkiye, Kuzey ve Doğu Suriye’nin Kobanê kentinde Heyva Sor’a ait bir hastaneyi bombaladı. Rojnews’te yer alan habere göre Türkiye Kobanê ve Qamişlo kenti ve civarına düzenlediği saldırılarda onlarca altyapı merkezi hedef alındı. 

7 KİŞİ KATLEDİLDİ 

Türkiye, Qamişlo’nun doğusundaki Um El Fursan köyüne de saldırdı. Saldırı sonucunda Aya El Sebawî adlı genç kadın katledildi. Sebawî’nin kuzeni  Sureya El Sewabî ise yaralandı. Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’deki saldırılarında şimdiye kadar 7 kişi katledildi. 

Ayrıca Qamişlo’nun Meyselûn Mahallesi’nde bir terzi atölyesi bombalandı. Qamişlo’daki Siweys Kanalı’na saldırı düzenlendi. 

Yine Qamışlo’da bulunan Simaf matbasına yönelik saldırıda matbaa çalışanı Berivan Zubair adlı yurttaş katledildi.

KÖYLERE SALDIRI SÜRÜYOR

Efrîn’nin Şêrawa ilçesine bağlı Meyasê köyüne yönelik saldırı devam ediyor. Türkiye,bugün öğleden önce de Meyasê köyünü bombalamıştı. Aynı saatlerde Şêrawa ilçesinin Bircqasê köyünü de saldırdı.

YARALI YURTTAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye’nin  Qamişlo’ya yönelik saldırısında yaralanan Faris El Faris (47) adlı yurttaş yaşamını yitirdi. Katledilenlerin sayısı 8’e yaralanan yurttaşların sayısı ise 11’ çıktı. 

KATLEDİLENLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI 

Kuzey ve Doğu Suriye Şehitler Komitesi, katledilenlerin isimlerini açıkladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Ferhan Xelef, Bêrîvan Mihemed, Hisên Ehmed ve Riyad Hemo, Sîmav Basımevi’ne yönelik bombardımanda şehit düştü, Cizre yem fabrikasına yönelik bombardımanda ise Rênas Hemîd şehit düştü. Qamişlo’nun Eleya Mahallesi’ndeki fabrikaya yönelik bombardımanda Ferhan Temê şehit oldu. Qamişlo’nun Um El Fursan köyündeki yemekhaneye yönelik bombardımanda ise Aya Sebawî şehit düştü.” (MA)