Leyla Karaaslan ve üç çocuğunu katleden fail yarın mahkemeye çıkarılıyor

Leyla Karaaslan ve üç çocuğunu katleden fail yarın mahkemeye çıkarılıyor
Yayınlama: 16.11.2023

Evli olduğu Leyla Karaaslan ile 3 çocuğunu katleden Hasan Karaaslan’ın ilk duruşması yarın görülecek. TJA aktivisti Güler Tunç, duruşmaya katılım çağrısında bulundu. 

Şırnak’ın Hezex (İdil) ilçesine bağlı Yenimahalle Mahallesi’nde evli olduğu Hasan Karaaslan’ın yıllarca sistematik şiddetine maruz kalan Leyla Karaaslan (40) ile kız çocukları Derya (17), Melek (16) ve Şerife (13), 24 Ağustos 2022’de uykuda olduğu sırada katledildi. Hasan Karaaslan daha sonra “Kasten eşi ve çocukları öldürmek” suçundan tutuklanarak Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Emniyet ve savcılık aşamasında verdiği ifadelerde psikolojik rahatsızlığının olduğunu ileri süren Karaaslan’ın talebi üzerine savcılık, failin psikolojik rahatsızlığının olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na (ATK) gönderdi. ATK’nin akli dengesinin yerinde olduğu yönde rapor düzenlemesi üzerine hakkında “Çocuğu ve eşi kasten öldürmek” suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Karaaslan’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Evli olduğu kadını ve 3 çocuğunu katleden Karaaslan’ın ilk duruşması yarın (17 Kasım) Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

DURUŞMAYA KATILIM ÇAĞRISI 

Duruşmaya katılım çağrısında bulunan Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivisti Güler Tunç, şunları belirtti: “Özel savaş politikaları sonucunda katledilen Leyla Karaaslan ve kızlarının duruşmasına tüm kadın örgütlerine, kurum ve temsilcilerine çağrımızdır; gelin hep birlikte 17 Kasım’da yitirdiğimiz tüm kadınların sesi olalım. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne doğru giderken yitirdiğimiz tüm kadınlar isyanımızdır diyelim.”