Leyla Zana Batman’da konuştu: “Toplumu Parçalamayın”

Leyla Zana Batman’da konuştu: “Toplumu Parçalamayın”
Yayınlama: 27.03.2024

Kürt siyasetçi Leyla Zana, Batman’da yoğun ilgiyle karşılandı ve belediyelerin sadece sokakların değil, zihinlerin temizlenmesi için de önemli olduğunu vurguladı.

DEM Parti seçim çalışmalarına katkı sağlayan Leyla Zana, bugün Batman’daydı. Kentin girişinde Xincika (Diktepe) Köyü’nde karşılanan Zana, yağmur altında zılgıtlar, alkışlar ve sloganlar eşliğinde karşılandı. Daha sonra Kozluk ilçesinin Bekirhan Beldesine geçildi..

.

.

.

.

.

.

DEM Parti’nin seçim lokali önünde kitlesel bir karşılama yapılan Zana, halka seslenerek belediyelerin Kürt dili, kültürü ve sanatı için önemli olduğunu belirtti. Zana, “Sadece sokakların temizlenmesi değil, zihinlerin temizlenmesi için de önemlidir” dedi ve Kürtlerin bir araya gelemez denildiğini ancak Bekirhan’a bakıldığında bunun aksinin görüldüğünü ifade etti.

Sonrasında düzenlenen halk buluşmasına katılan Zana, “Jin, jiyan, azadî” ve “Bijî berxwedana zîndanan” sloganlarıyla karşılandı.

Programda konuşan Zana, Kozluk’un direniş dolu bir tarihe sahip olduğunu belirterek, Mele Evdilah’ê Xerzi’nin düşüncelerinden bahsetti. Zana, Kürtlerin bin 400 yıldır İslamiyeti hayatlarının bir parçası haline getirdiğini ve toplumu parçalamamak gerektiğini vurguladı. Ayrıca, siyasetin toplumun isteğine ve disipline uygun olması gerektiğini ifade etti.