Liderlerin bayram programı belli oldu: Görüntülü ‘Halil İbrahim Sofrası’

Liderlerin bayram programı belli oldu: Görüntülü ‘Halil İbrahim Sofrası’
Yayınlama: 17.04.2023

Siyasi partilerin bayram programları belli olmaya başladı. Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin genel başkanları bayramın ilk günü bulundukları illerden görüntülü görüşme gerçekleştirecek.

ANKARA – Ramazan ayının son haftasına girilirken, siyasi partilerin bayram programları da netlik kazanmaya başladı. Partilerden edindiğimiz bilgiye göre neredeyse tüm siyasi partilerin liderleri bayramın ilk gününde deprem bölgesindeki illerde olacaklar. Millet İttifakı liderleri deprem bölgesinin farklı illerinde yer alacaklar. Emek ve Özgürlük İttifakı da bayram programını deprem illerini önceleyecek şekilde hazırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise bayramın ikinci günü deprem bölgesinde olması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU ADIYAMAN, SANCAR HATAY’DA

Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu 6 Şubat depreminin yaşandığı Adıyaman’a gidecek. Adıyaman’da olacak bir diğer parti ise Yeşil Sol Parti olacak. Yeşil Sol Parti Adıyaman adayı Ali Kenanoğlu’na Adıyamanlı Sırrı Süreyya Önder eşlik edecek. Halkların Demokrat Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Hatay’da olacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Malatya’da olacak.

BABACAN DİYARBAKIR, DAVUTOĞLU ANTEP’TE

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan ise depremin ilk günü Diyarbakır’da olacak. Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal Osmaniye’ye, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Antep’in Nurdağ ilçesinde bulunacak. Öte yandan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun programı ise henüz netlik kazanmadı.

KILIÇDAROĞLU SAHADAKİ LİDERLERLE CANLI BAĞLANTI KURACAK

Millet İttifakı liderleri daha önce Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu tarafından sık sık vurgulanan ‘Halil İbrahim Sofrası’ temasıyla farklı illerde bayram kahvaltısı düzenlenecek. Kılıçdaroğlu, sahada bulunan Millet İttifakı liderleri ile saat 11.00’da canlı bağlantı kuracak. Kahvaltıya katılan kişiler aynı zamanda diğer illerdeki liderleri ve sahayı görebilecek.

ERDOĞAN BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ ANTEP’TE

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bayramın ilk gününü İstanbul’da karşılayacak. Edindiğimiz bilgiye göre, Erdoğan’ın programında da deprem bölgesindeki eller yer alıyor. Bu kapsamda Erdoğan’ın bayramın ikinci günü Antep’in Nurdağ ilçesinde olması bekleniyor.