Mardin’de kırmızı ışık ihlali yaparak bir kadını ezen araç TSK’ye ait çıktı

Mardin’de kırmızı ışık ihlali yaparak bir kadını ezen araç TSK’ye ait çıktı
Yayınlama: 27.01.2022

Kızıltepe’de 11 Ocak’ta kırmızı ışık ihlali yaparak, 52 yaşındaki Hazna Su’yu öldüren aracın TSK envanterine kayıtlı olduğu ve sürücünün uzman çavuş olduğu ortaya çıktı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Cezaevi mevkiinde 11 Ocak’ta yaya geçidinde yolun karşısına geçmek isteyen Hazna Su’ya (52) kırmızı ışık ihlali yapan aşırı süratli bir araç çarptı. Aracın çarpması sonrası metrelerce sürüklenen Hazna Su, olay yerinde hayatını kaybederken, medyada çarpan aracın “yabancı plakalı” olduğu öne sürülmüştü. Aracın sürücüsü olay yerinde gözaltına alınırken, sürücünün ismi ise açıklanmadı.

TSK ENVANTERİNE KAYITLI ÇIKTI

Hazna Su’nun cenazesi ise, sonraki gün Nusaybin’e bağlı Talatê (Doğanlı) köyünde defnedildi. Kamuoyundan gizlenen olayda, aracın Suriye’de görevli askeri bir araç olduğu bilgisine ulaşıldı. Aracın TSK envanterine kayıtlı Wolksvagen Amarok marka olduğu ve bir uzman çavuş tarafından kullanıldığı öğrenildi.

SÜRÜCÜ UZMAN ÇAVUŞ

Olayın hemen ardından bölgeye sevk edilen askeri yetkililer, delilleri karartmaya ve cinayetin üstünü örtmeye çalıştı. Ancak görgü tanıklarının beyanları sonrası gözaltına alınan ve ismi açıklanmayan araç kullanıcısı uzman çavuşun tutuklandığı bilgisine ulaşıldı. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.