Mardin’de morga getirilen 3 HPG’linin cenazesi tanınmayacak halde

Mardin’de morga getirilen 3 HPG’linin cenazesi tanınmayacak halde
Yayınlama: 01.01.2024

Nusaybin’de bulunan Bagok Dağı kırsalında, yasak ilan edildikten sonra başlatılan askeri operasyon sürerken, morga kaldırılan ve HPG’lilere ait olduğu belirtilen 3 cenazenin tanınmaz halde olduğu belirtildi. 

Mardin’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesine bağlı 9 mahallenin kırsal bölgelerinde 27 Aralık’ta ilan edilen yasak ile birlikte başlatılan askeri operasyon devam ediyor. Valilik tarafından “özel güvenlik bölgesi” ilan edilen Elin (Yakınca), Bahminin, Fisqîn (Sapanlı), Mişawil (Tekağaç), Gelîyê Sor (Güneli), Efşê (Kaleli), Qudbê (Arpalı), Yol ve Şekrin mahalleleri arasındaki bölgede, askeri hareketliliğin havadan helikopter desteğiyle sürdürüldüğü öğrenildi. 

HPG’lilere ait olduğu belirtilen 3 cenaze, dün Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılırken, teşhis için ailelerine de haber verildi.

CENAZELER TANINMAYACAK HALDE

Teşhis için dün Mêrdîn’e gelen aileler, cenazelerin zarar görmesi nedeniyle teşhis işlemi gerçekleştiremedi. Tanınmayacak hale getirilen cenazelerin yandığı ve kimi uzuvların eksik olduğu öğrenilirken, aileler kimlik tespiti için kan örneği vererek kentten ayrıldı.

KİMYASAL ŞÜPHESİ

Aileler, cenazelerin tanınmayacak hale gelmesinden kaynaklı “kimyasal silah” şüphesini dile getirirken, cenazelerin nasıl bu hale getirildiği konusunda ise kendilerine bilgi verilmediğini aktardı.

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin Delil Bal, İslam Ölçay ve Lokman Muhammed olduğunu belirtti. (MA)