Meclis’in olağanüstü toplanması için yeterli imza toplandı

Meclis’in olağanüstü toplanması için yeterli imza toplandı
Yayınlama: 02.08.2023

ANKARA – Muhalefet partileri, Akbelen Ormanı’nda yaşanan ağaç kesimine karşı Meclis’in olağanüstü toplanması için yeterli imzayı topladı. 

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nda yaşanan ağaç kesimine karşı Meclis Genel Kurulu’nun toplanması için yeterli imza toplandı. CHP, Emek Partisi (EMEP) ve Saadet Partisi’nin de aralarında olduğu muhalefet partileri, Meclis’in olağanüstü toplanması için gerekli imzaya ulaştı. Partiler, Meclis’in 8 Ağustos Salı günü 15.00’de toplanması talep etti. 

‘ELİMİZDEKİ ARAÇLARI SEFERBER ETMELİYİZ’

EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca Demir, doğanın her yönden tahrip edildiğine işaret ederek, Cudi ve Akbelen’deki tahribatlara değindi. Demir, ekolojik tahribata karşı, “Elimizdeki tüm araçları seferber etmeliyiz. Meclis bu araçların yalnızca bir tanesi. Aslolan halkın çeşitli kesimlerinin yaşam alanlarında yan yana gelmesi” çağrısı yaptı. 

Demir, Meclis’i olağanüstü toplanmaya çağırdıklarını belirterek, şunları söyledi: “Bu çağrı Akbelen’de yaptığımız forumda katılımcılar tarafından dile getirildi. Amaç, Meclisi her şeyin üstünde bir çözüm merci olarak görerek bu yıkımı vekillerin durdurmasını talep etmek değil, mücadelenin tüm araçlarını seferber etmek. Sokağın, direniş alanlarının, mücadele alanlarının sesini Meclis’e taşımak. Bizler bu çağrıya kulak verdik.”

‘MÜCADELE HAKTIR’

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Muammer Bilgiç ise, doğa talanına karşı mücadelenin bir hak olduğunu vurguladı. Bilgiç, iktidarın anayasayı hiçe saydığına işaret ederek, “Bize düşen bu ihlaller karşısında daha çok insanın haberdar olacağı ve destek vereceği bir süreci kararlılıkla işletmektir. Karşımızda vicdanı tasfiye edip, doğan boşluğu para ile ikame etmiş bir tipoloji vardır. Bunlara geri adım artırmanın yolu daha kalabalık ve organize bir şekilde kaybedeceklerini göstermektir” diye konuştu. 

Bilgiç, şunları söyledi: “Durum böyleyken Meclis’in  üç ay tatil yapması kabul edilemez. İktidar, muhalefetle toplumsal talepler arasındaki bağı koparmanın peşinde. Milletvekilleri, canhıraş bir mücadelenin içerisinde olduklarını göstermeliler. Bu çağrılar halka doğru bir şekilde anlatılırsa, iktidar milletvekilleri de kendilerini baskı altında hissedip toplumsal taleplere kulak vermek zorunda kalacaklardır. Doğayı ve toplumu düşman addedip şirketler hesabına çalışmanın sürdürülemeyeceğini iktidara göstermemiz, kendi cennetleri için bu ülkeyi halkın cehennemine çevirenlere müsaade etmememiz gerekiyor” diye konuştu.