‘Mehmet Demir derhal serbest bırakılmalıdır’

‘Mehmet Demir derhal serbest bırakılmalıdır’
Yayınlama: 24.07.2020

HDP Batman İl Örgütü, görevinden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanan Batman belediye eş başkanı Mehmet Demir’in tutuklanmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

HDP Batman İl binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına HDP Batman il eş başkanları Fatma Ablay, Ömer Kulpu, görevinden uzaklaştırılan belediye eş başkanı Songül Korkmaz, TJA Aktivistleri ve partililer katıldı.

Tutuklanan belediye eş başkanı Mehmet Demir’in tutuklanması ‘sistematik soykırım politikalarının bir sonucu’ olduğunu belirten İl eş başkanı Ömer Kulpu sözlerine şöyle devam etti.

”AKP-MHP iktidarının Belediyelere kayyım atayarak halk iradesini gasp eden,halk iradesine el koyan İktidar hemen her gün partimize, üye ve yöneticilerimize, hak ve özgürlük talebinde bulunanlara karşı sistematik saldırılar gerçekleştirmektedir. Bu iktidar; halk düşmanıdır, kadın düşmanıdır, hak, hukuk, adalet, demokrasi, özgürlük düşmanıdır. Batman Belediye Eşbaşkanımız Mehmet Demir haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklandı. Bu tutuklama; Kürt halkının iradesi özelinde kendini ve kentini yönetmeye talip bir halk gerçekliğine karşı yürütülen pervasız, sistematik soykırım politikalarının bir sonucudur”

”Batman Belediye Eşbaşkanımız Mehmet Demir, beraat ve takipsizlik aldığı dosyadan tutuklandı. Bugün her şekilde kriminalize edilmeye çalışılan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bahane edilerek tutuklandı. DTK, Kürt sorunun çözümüne katkı sunan, çabaları ve çalışmaları ile bu toplumun barış özlemine cevap olan, Türkiye’de her kesimin dahil olup kendini ifade ettiği bir kongredir”

”Bizler herhangi bir bahane bulamayan ve ‘suç’ üretemeyen devlet aklının Batman Belediye Eş Başkanı Mehmet Demir’i niçin aldığını gayet net biliyoruz. Niçin alındığını herkes bilmektedir. Batman halkı için çalıştığı, gecesini gündüzüne kattığı ve kendisine teslim edilmiş iradeye sahip çıktığı için tutuklandı. Batmanlılara belediye eşbaşkanlığı yaptığı, şehre ve toplumsal belediyeciliğe sahip çıktığı için tutuklandı.”

”Belediye eşbaşkanlarımıza, kurumlarımıza, değerlerimize, halkımıza yöneltilen bu suçlamaları asla kabul etmediğimizi tekrardan belirtiyoruz. Bu tutuklama da bir kez daha gösteriyor ki zorba, barbar uygulamalardan medet umuyor ve teslim olmamızı bekliyorsunuz. Sizin gasp ve talanlarınız sürdükçe bizim de demokrasi ve özgürlükteki ısrarımız yükselecek, mücadele alanlarımız büyüyecektir. Batman Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir halen bu şehrin belediye eşbaşkanıdır. Derhal serbest bırakılmalıdır!”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.