Mızraklı: Halkın belediyelerine sömürge valileri de atasalar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

Mızraklı: Halkın belediyelerine sömürge valileri de atasalar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz
Yayınlama: 19.08.2020

Yerine kayyım atandıktan sonra tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, bugün birinci yılını geride bırakan kayyım atanmasına ilişkin paylaşımda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kayseri Bünyan 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mızraklı’nın mesajnı paylaştı.

“Halkın belediyelerine sömürge valileri de atasalar, halkın seçtiği bizleri tutuklayıp yüzlerce yıl ceza vermiş olsalar da yine bizler mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diyen Mızraklı’nın mesajı şöyle:

“Yerel yönetimler, devletin bürokratik ve baskıcı rejimine karşı yerelde halkın kendilerini biraz daha rahat hissettikleri alanlardır. Merkezi yönetimin denetimde olmasına rağmen halkın oyuyla seçilen belediye başkanları ve meclis üyeleri tarafından yönetildiklerinden dolayı buradaki işleyiş bir nebze daha demokratik ve toplumsaldır. Demokratik siyaset hakkını kullanan Kürtler de bunun bilincinde olarak 1999 yılı itibariyle birçok kentte belediyeleri seçimlerle kazanarak yönetmeye başladı. Bu yönetim döneminde halkın talepleri esas alınarak demokratik bir yerel yönetim modeli oluşturuldu. Türkiye’yi toplumcu bir belediyecilik ile tanıştırdı. Alternatif belediyeciliğin temellerini attı. Devletin ve sistemin yedeği olmadan; kültür, dil, eğitim, kadın, çocuk ve ekonomik alanda önemli başarılara imza attı. Etik, politik bir toplum anlayışını örgütledi. Dört duvar arasına hapsedilen belediyecilik anlayışını mahkûm ederek, halka taşımayı başardı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.