Muhabirimiz Özdemir’in yargılandığı davanın duruşması ertelendi

Muhabirimiz Özdemir’in yargılandığı davanın duruşması ertelendi
Yayınlama: 19.01.2021

Batman’da haber takibi yaparken gözaltına alınıp serbest bırakılan muhabirimiz Sedef Özdemir’in duruşması görüldü.

Tutuklu yakınlarının  23 Nisan 2019 tarihinde Batman M Tipi Kapalı Cezaevi önünde  açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla yapmak istediği basın açıklamasına polislerce yapılan müdahalede haber takibi yaparken gözaltına alınıp serbest bırakılan muhabirimiz Sedef Özdemir ve 24 kişi hakkında “Görevini yaptırmamak için direnme, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” gerekçeleriyle açılan davanın ikinci duruşması görüldü. 

Batman Adliyesi Birinci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında yapılan kimlik tespiti ardından  ifadeleri alındı.

Duruşmada ilk olarak konuşan muhabirimiz Sedef Özdemir, Haberci olduğunu, olayın yaşandığı gün haber takibi yaptığını, grubun içinde yer almadığını işini yaptığı sırada guruba yapılan polis müdahalesinde gözaltına alındığını belirterek üzerine atılı suçu kabul etmediğini ve beraatini talep etti. İfade sırasında mahkeme heyeti başkanı,

Özdemir’e “Cezaevinde herhangi bir yakınınız var mı?”, “Kimden haber aldınız?”, “Kartınız var mı?” “Kolluk kuvvetleri guruba anons yaptıktan ne kadar süre sonra müdahalede bulundu?” gibi soruların sorulması dikkat çekti.

Avukatı Seçil Erpolat ise müvekkilinin gazeteci olduğunu ve görevi için orda bulunduğu belirterek, beraatini talep etti.

Ardında ifade veren Sultani Azboy da Kürtçe verdiği ifadesinde üzerine atılı suçları kabul etmediğini dile getirirken, Avukatı Özgür Başaran, heyetin Azboy’a “Olay gününde kardeşiniz hangi suçtan cezaevindeydi? “Açlık grevinde miydi?” “Olay öncesi ve sonrası gazetecilere herhangi bir röportaj verdin mi?” gibi soruların sormasına tepki gösterdi ve müvekkilinin 2911’e muhalefet kanunu çerçevesinde yargılandığını ancak sorulan sorularla sanki başka bir suçtan yargılanıyormuş gibi bir yargılama yapıldığını ifade etti. Başaran, devamında yapılan yargılama ile birlikte yaşlı başlı insanlara yönelik yakalama kararları çıkartıldığını pandemi sürecinde mahkemeye getirildiğini dile getirerek hem müvekkili hem de diğer yargılananlar hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. 

Ardından ifade veren Fahriye Batı, Ayşete Ari ve Salih Ari da suçlamaları kabul etmediklerini, beraatlerini talep ederek, bir sonraki duruşmalara katılmak istemediklerini beyan ettiler. Duruşma boyunca heyetin  “Herhangi bir gazeteye gidip demeç verdiniz mi?” “Kalabalığın içinde tanıdığınız var mıydı?” “Cezaevinde akrabanız var mı?”, “Açlık grevinde olan yakınınız var mı?” sorularını sorması dikkat çekti.

Alınan ifadelerin ardından davanın bir sonraki duruşması 4 Mayıs’a erteledi.