Mûş’ta konuşan Bakırhan: Gasp edilen belediyemizi alacağız

Mûş’ta konuşan Bakırhan: Gasp edilen belediyemizi alacağız
Yayınlama: 11.03.2024

Partisinin halk buluşmasında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 2019 yılında asker, polis ve taburlarla gasp edilen belediyelerini 31 Mart’ta alacaklarını belirtti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Bedlîs ziyaretlerinin ardından Mûş’a geçmek üzere yola çıktı. Norşîn’e geçen ve burada halkı selamlamak isteyen Bakırhan, adeta bir mitingle karşılaştı. Burada aracın önüne yüzlerce kişi ilçe binası önüne kadar yürüyüş yaptı. Burada konuşan Bakırhan, Norşîn halkını ilgisinden ötürü selamladı.

‘KAYYIM, DÜŞMANLIKTIR’

Norşîn ismini her duyduklarında onurlu ve başı dik bir şekilde halkın direnişini selamladıklarını söyleyen Bakırhan, “Norşîn Kürt, Kurdistan demektir. Onurlu halkımız bu memleketi batırıp bitirenler, ekonomik olarak Türkiye’deki 86 milyonu yoksullaştıran bu sistem 3 dönemdir kazandığımız Norşîn belediyesine son iki dönemdir kayyım atıyor. Kayyım, Kürt diline, Kürt değerlerine düşmanlıktır. Dilimize, kültürümüze düşman olan bu kayyımı 31 Mart’ta göndereceğiz” dedi.

BAKIRHAN MÛŞ’TA

Konuşmanın ardından Bakırhan, Mûş’a doğru yola çıktı. Kent girişinde karşılanan Bakırhan, konvoyla DEM Parti il binası önüne geçerek, burada toplanan kalabalığa seslendi. Mûş’un direnişiyle mücadelelerinde nemliyer tuttuğunu ifade eden Bakırhan, verilen bu mücadeleye layık duruşlarını sürdüreceklerini belirtti. Mecliste, fabrikalarda, sokalarda emekçilerin hak arama mücadelelerinde halkın öğrettiği duruşu, onuru korumaya çalıştıklarını ifade eden Bakırhan, “Başta Mûş halkı olmak üzere Kurdistan ve Türkiye halklarının Ramazan ayını kutluyorum” dedi.

AKP’nin 22 yıllık iktidarıyla birlikte Ramazan ayının kuıtlık ayı olduğunu fiade eden Bakırhan, “Baklavayı dilimle, hurmayı, zeytini evimize koyamadığımız bir döneme girdik. AKP iktidarına sorduğumuzda Mûş’un, emekçilerin refah içinde yaşadıklarını duyacaksınız. Saray’lardan başlarını çıkarıp Mûş’un emeklilerinin, emekçilerinin, kadınlarının, işçilerinin nasıl bir yaşam içinde olduklarını görsünler. Bizler bu yoksulluğun bu zulmün hesabını onlardan sormak zorundayız. Hesap sorma günü 31 Mart’tır” diye konuştu.

‘EN KÜÇÜK PİDEYİ BU YIL YİYORUZ’

Bakırhan konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Bir yıl önce Ramazan kolisi 200 TL idi şimdi 600 TL. Bir yıl önce makarna 75 şimdi 150 lira. Bir yıl önce eti herkes evine götürebiliyordu, metropollerde et 600-700 TL. Pide 5 TL idi 15 TL oldu. O kadar hile ve hurdayı biliyorlar ki Cumhuriyet tarihinin en küçük, en pahalı pidesi bu Ramazan ayında çıktı. Birde utanmadan  Mûş belediyesi Ramazan ayınızı kutluyor. Mecliste sizin Mûş milletvekiliniz Kürtçe iki kelime söylemesi üzerine işitmediğimiz küfür kalmıyor.”

‘DİLİMİZİ SÖMÜRENLERDİR’

31 Mart’ta Mûş belediyesini aldıklarında doğru belediyeciliği göstereceklerini belirten Bakırha, İsrail ile en fazla yaş gıda sebze meyve ticaretini en çok yapanların Gazze yanında olduklarını söylediğini ifade etti. Bakırhan, “Bunlar dilimizi, dinimizi sömürenlerdir. Mûş’un Sêrt’ten, Kars’tan ne farkı var. Mûş’un ne özelliği var. Buraya çekmişler polisleri, açmışlar kameraları. Erzırom’da Norşin’de böyle birşey yoktu. Bu zulmü görenler partisine oy verir. Biz burada hırsızlık, yolsuzluk yapmıyoruz, onurlu halkımızla birleşiyoruz. Etrafımızı polislerle, çevikle çevirerek davamızdan vazgeçeceğimizi mi sanıyorsunuz. Biz kimseye baş eğmedik, Mûş halkı da eğmeyecektir. 31 Mart’ta 2019’da Sırrı Sakık’ın kazandığı, polis askerlerle sokaklara taburların dökülerek el konulduğu belediyemizi alacağız” diye konuştu.

İktidarın işini gücünü bırakarak DEM Parti ile uğraştıklarını söyleyen Bakırhan,  “DEM Parti kadar başınıza taş düşsün” diye konuştu.  Diline sahip çıkan, anasının ak sütü gibi bu dili konuşan herkesi partilerine davet eden Bakırhan, “Mûş halkı buna eyvallah mı diyecek. 2019’da gasp ettiler ama bu defa Mûş halkı bu Ramazan ayında belediyeyi kazanarak halkın, halkların evi yapacaktır” ifadelerinde bulundu.

‘BU KİR YIKAMAKLA GİTMEZ’

 Mûş’un halklar kenti olduğunu belirten Bakırha “Mûş belediyesini kazandığımızda o kapı tüm Mûşlulara açılacaktır” diyerek Qereçoban belediyesinin yaptığı icraatlara işaret etti. Türkiye’nin tek borçsuz belediyesinin Qereçoban belediyesi olduğunu söyleyen Bakrıhan, “Şuanda Adana, Mersin ile borç konusunda yarışan Mûş belediyesi ne yapıyor, seçime az kala caddeleri temizliyor. Bu kir temizlikle gitmez” dedi.

Polis, askerlere gelince kaynağın olduğunu, doktora, hizmete gelince kaynağın olmadığını ifade eden Bakırhan, “Türkiye’nin bütün bütçesini Kürt anadilini konuşmasın diye çarçur ettiler. 3 trilyon dolar. 3 tane Türkiye yapar. Türkiye’nin bütçesini Kürt’ün başına tan top olarak gönderiyorlar. Sonra da Kürt kardeşiyiz diyorlar” diye konuştu.

‘EMANETİNİZE SAHİP ÇIKIN’

Vartinis katliamının olduğu dönemde Tansu Çiller ve Mehmet Ağar’ın görevlerini hatırlatan Bakırhan, bunların birinin Elazığ’da birinin İstanbul’da AKP için çalıştıklarını söyledi. Bakırhan devamla, “Bu sefer sizlere Sırrı Sakık ile değil Sırrı Söylemez ve Tuba Sayılgan başkanı sizlere emanet ediyoruz. Emanetinize sahip çıkın” ifadelerinde bulundu.