Öğrenciler polis baskısına tepki gösterdi

Öğrenciler polis baskısına tepki gösterdi
Yayınlama: 10.01.2022

Üniversite öğrencileri, polisin kendilerini takip etmesi ve ailelerinin aranarak taciz edilmesine tepki gösterdi. 

Öğrenci Kolektifi ile Üniversiteli Feminist Kolektifi üyeleri, polisin baskılarına ilişkin Eğitim Sen 3 No’lu Şube binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya kadın ve öğrenci örgütleri ile İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi’de dayanışma gösterdi. “Boşuna aramayın biz her yerdeyiz” pankartının asıldığı salonda açıklamayı öğrenciler adına Zehra Akbıyık okudu.

Birkaç gün önce arkadaşlarının önü polis kimliği gösteren kişiler tarafından kesildiğini ifade eden Akbıyık, “Kendilerinin ‘AKP’li-faşist polis olmadığını’ söyleyen kişiler, arkadaşlarımıza ajanlaştırma girişiminde bulunmuştur. Daha sonra ‘sana son bir şans vermek istiyorum’ mesajları ile arkadaşlarımızı taciz etmeye devam etmiştir. Aynı özel telefon numarası ile arkadaşlarımızın aileleri aranmış, ailelerimiz ile katıldığımız eylem görüntüleri paylaşılmış, ‘şu an nerede ne yaptığını biliyoruz’ şeklinde ailelerimiz tehdit edilmiştir” diye anlattı.

‘ÖRGÜTLÜ BİR GENÇLİK VAR’

Devletin ve onun “maşaları” olan resmi-sivil çetelerin bu hamlelerine karşı örgütlenerek, alanlarda olmaya devam edeceklerini söyleyen Akbıyık, “Buradan İçişleri Bakanlığı’na, İzmir Valiliği’ne ve bizleri bu ucuz yöntemlerle sindirebileceğini sanan polislere bir kez daha söylüyoruz; bizleri takibe alarak, gözaltı veya tutuklamalarla, hedef göstermeye çalışarak sindiremezsiniz. Devrimci gençliğin sesini yükseltmesine türlü yöntemlerle mani olamadınız, olamayacaksınız. Devlet karşımıza hangi politikayla çıkarsa çıksın, saldırılarını ne kadar artırırsa artırırsın, karşısında tarihini geçmişten ve bitmeyen mücadelesinden alan örgütlü bir devrimci gençlik var” dedi.

Tehdit edilen öğrenciler, İHD’ye başvurduktan sonra polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.