Okuma yazma bilmeyen kadına sosyal medya soruşturması

Okuma yazma bilmeyen kadına sosyal medya soruşturması
Yayınlama: 26.01.2021

Diyarbakır’da yaşayan 59 yaşındaki Şükran Akboğa okuma yazması olmadığı halde sosyal medya hesabından PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğrafını paylaştığı gerekçesi ile hakkında soruşturma açıldı.

Diyarbakır’da yaşayan Şükran Akboğa (59) 15 gün önce hakkında soruşturma açıldığı gerekçesiyle Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ifadeye çağrıldı. Yakın zamanda bypas ameliyatı geçiren Şükran, tekerlekli sandalyeyle ifadeye gitti.

Yaşadıklarını anlatan Şükran, polisin kendisini arayarak ifadeye çağırdığını aktararak, neden ifadeye çağrıldığını sorduğunda ise polisin “Sosyal medyada yapmış olduğunuz bir paylaşımınız nedeniyle” dediğini belirtti. Ameliyat olduğunu söylemesine rağmen “Ameliyat olduysan da gel” cevabı aldığını kaydeden Şükran, “‘İfaden var gel ifadeni ver’ dedi.

Ertesi gün sabah emniyete gittim. Yeni ameliyat olmuştum. Tekerlekli sandalye ile gittim. Yürüyemediğim için emniyetin bahçesinde bekledim. Polis geldi ‘sen paylaşım yapmışsın’ dedi. Ben de okuma yazmam yok, Türkçe de bilmiyorum dedim. Tercüman da yoktu. Yukarı da çıkamadığım için ifademi almadılar. Telefonla üst amirini aradı, durumumu söyledi. Sonra ‘Sen eve git. Biz avukatına haber veririz seni savcılığa çağıracağız’ dedi. Biz de döndük eve geldik. Hala çağırmadılar. Ne zaman çağıracaklarını da bilmiyorum” dedi.

‘Gelmezsen zorla götürürüz’

Hakkında açılan soruşturmanın gereksiz olduğunu vurgulayan Şükran, “65 yaş üstü insanlar cezaevinde. Yaşlı insanların cezaevinde olması devlet için utanç verici. 80 yaşındaki insanlar cezaevinde. Bu insanların serbest bırakılması gerekiyor. Ben ameliyat olduğum halde beni çağırdılar. ‘Gelecek durumda değilim’ dedim. ‘Gelmezsen gelip zorla götürürüz’ dediler. Evime gelmesinler diye ben kalktım gittim. İfade vermemek için bir nedenim yok. Korkmuyorum gittim” diye konuştu. (JIN NEWS)