Osman Kavala bugün 64 yaşında ve 1432 gündür tutsak

Osman Kavala bugün 64 yaşında ve 1432 gündür tutsak
Yayınlama: 02.10.2021

‘Hapis yattıysan zaten bilirsin; yatmayan da düş gücünü çalıştırsın. Mapus damında gün olur bir saat bir yıl gibi gelir.’

Aydın Engin, 2 Ekim’in doğum günü olması münasebetiyle Osman Kavala’ya hitaben bir yazı kaleme aldı.

“Silivri’de 1432. voltanı atarken bir arkadaşının, birlikte epey işler kotardığın bir arkadaşının seni kucakladığını ve sana çok yalın, çok içten bir “Nice yıllara Osman, nice yıllara kardeşim” dediğini duyumsa…” diyerek başlayan yazısını Kavala’ya gönderilmemiş bir mektup olarak nitelendiren Engin, yazısının devamında okura ‘unutma’ çağrısı yaptı:

“Ey okur, sen de mutlak anlamda, sözcüğün bütün yüklemi ile bir hukuk cinayet işlenerek hapiste tutulan Osman Kavala’nın 1432 gündür Silivri’de zorla konuk edildiğini sakın unutma. Hapis yattıysan zaten bilirsin; yatmayan da düş gücünü çalıştırsın. Mapus damında gün olur bir saat bir yıl gibi gelir.”

AYM ne dedi, AİHM ne dedi, 1. derece Mahkeme ne dedi gibi sorularla artık ilgilenmediğini ve Kavala için yazılabilecek her şeyi yazdığını ifade eden Engin, sözü çok uzatmadan “Ben bu gün sadece senin doğum gününü kutlamak istedim.” diyerek yazısını sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.